Del:

Aarhus Universitets nye forskningsskib AURORA på vej til Hvide Sande

AURORA skal henover de næste 6 måneder indrettes og udrustes med videnskabeligt udstyr.

Set udefra ser det nye forskningsskib færdigt og fuldt sødygtigt ud, det er nymalet i hvidt og blåt og med flot navn og logo på. Men indeni har skibet endnu hverken aptering, motorer eller skruer, for ikke at tale om alt det avancerede forskningsudstyr, der skal gøre skibet til et moderne forskningsskib, til glæde for ikke blot Aarhus Universitet, men for både forskere og studerende fra hele Danmark.

Aurora er 28 meter langt og har plads til 14 personer på togter af op til ti døgns varighed. Skibet kan anvende forskningsudstyr såsom CTD, seismisk udstyr, sedimentkernebor og undervandsrobotter på op til 1000 meters dybde og trawl på op til 200 meters dybde. Skibet bliver udstyret med blandt andet kran og A-frame. Der er desuden plads til to 20-fods udstyrs- og laboratoriecontainere på dækket.

Skibet er det første nybyggede danske forskningsskib, siden Dana blev bygget for mere end 30 år siden. Alle danske universiteter, relevante institutioner og private virksomheder får nemlig mulighed for at leje skibet.

Vejret driller i øjeblikket, og derfor er ankomsten blevet udskudt til torsdag 15. eller eller fredag 16. august. Pt. ligger skibet ved Helsingør og afventer bedre vejr til turen gennem Kattegat og Skagerak.

Kilde: www.maritimedanmark.dk og Aarhus Universitet