Årsmøde: Sådan kan automation skabe vækst i den maritime industri

Danske Maritimes årsmøde 5. april 2017 sætter spot på automation og ny teknologi som vækstskaber i den maritime industri. Kom og få overblikket fra eksperter og myndigheder og deltag i vækstdebat med et panel af folketingspolitikere. 

Store førerløse skibe kan blive virkelighed om få år, men der er et væld af yderst komplekse og sammenhængende autonome systemer, som skal opfindes, udvikles, fremstilles, testes, godkendes og installeres, inden skibene lægger fra kaj uden besætning.

Men har vi set det digitale lys i Det Blå Danmark? Er vi kvikke nok til at udnytte vækstpotentialet for maritim automation og digitalisering? Er branchen mæt af sin succes?

På Danske Maritimes årsmøde onsdag den 5. april 2017 bliver automation og vækst vendt og drejet af tekniske eksperter, myndigheder og folketingspolitikere.

”Den danske maritime industri står over for enorme udfordringer, såvel teknologisk som markedsmæssigt. Vi er vant til at være teknologisk førende i verden, men vi må ikke hvile på laurbærrene. Vi må indse, at alt det kendte i princippet er til diskussion, at alt kan blive udsat for ’disruption’. Først da kan vi for alvor få del i nye vækstmarkeder,” siger Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Den centrale oplæg på årsmødet har titlen ’Vores teknologiske fremtid’. Danske Maritime har inviteret David Guldager til at give det forkromede overblik og udstikke en retning for de teknologier og produkter, der kommer til at forandre verden gennemgribende. David Guldager er kendt som tv-vært og digital redaktør på Go’Morgen Danmark, og han har i årevis arbejdet med at spotte og formidle teknologiske tendenser, både i det brede perspektiv og på produktniveau som gadgets, apps osv.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen vil holde et indlæg om regeringens politik for den maritime industri. Dernæst fortæller Søfartsstyrelsens direktør Andreas Nordseth om autonome systemer set fra et myndighedsperspektiv.

Senior Project manager, John Koch Nielsen, FORCE Technology belyser, hvor tæt vi er på førerløse skibe, og Vice President Lars Skytte Jørgensen, Product Centre Boilers, Alfa Laval, sættes fokus på nye miljøkrav, som er et andet aktuelt vækstområde.

Årsmødet afsluttes med en sædvanligvis livlig debat mellem en række folketingspolitikere. Der er foreløbig der tilsagn fra Bjarne Laustsen (S), Martin Lidegaard (R) og Torsten Schack Pedersen, (V).

Årsmødes holdes hos MAN Diesel & Turbo i København. Det er gratis at deltage, men der er begrænset plads.

Se program og tilmelding