Del:

Børsen: Hempel til modangreb på rivaler

Hempel har i flere år tabt markedsandele inden for skibsmaling. Men det skal være slut nu, skriver Børsen i en stort opsat artikel. Nu har Hempel de helt rigtige produkter, som skal bruges til at erobre de tabte markedsandele tilbage igen og sikre virksomheden ny vækst i Sydkorea.

”Vi skal være mere professionelle og har ikke været hurtige nok til at udvikle os med markedet. Markedet har ændret sig meget, og maling er blevet et vigtigt brændstofbesparende og miljømæssigt parameter, hvilket vi var lidt for længe om at erkende og reagere på. Men nu har vi de rigtige produkter på markedet, som vi kan bruge til at vinde markedsandele på”, siger Pierre-Yves Julien, adm. direktør i Hempel.

Hempels nye produkter sikrer skibet en bedre fremdrift og modvirker algevækst på skroget. Hempel satser nu på at vinde nye kunder blandt skibsværfterne i Sydkorea.

”Vi vil slå tilbage inden for nybygningsområdet, som vi ikke har prioriteret højt nok i de seneste år, hvor vi i lyset af nedgangen i værftsindustrien i højere grad satsede på vedligeholdelsesmarkedet”, uddyber den franske topchef.

Børsen citerer desuden Jenny N. Braat, adm. direktør for Danske Maritime:

“Som så mange andre producenter i den maritime verden, har Hempel været vidne til, at næsten alt nybyggeri af større handelsskibe er flyttet til værfter i Asien. Det er nogle særdeles svære markeder at trænge ind på, da der typisk er lokale producenter til stede i forvejen, som har lettere adgang til de lokale værfter her”, forklarer Jenny N. Braat.