Del:

Danmark og Kina underskiver samarbejdsaftale

I forbindelse med det officielle danske statsbesøg til Kina, som foregår i disse dage, har den danske ambassadør i Kina Friis Arne Petersen og den kinesiske minister for industri og IT (MIIT) Miao Wei underskrevet en samarbejdsaftale (Memorandum of Understanding) på området for grøn skibsbygning.

Formålet med samarbejdsaftalen er at øge det gode samarbejde mellem danske og kinesiske virksomheder inden for grøn maritim teknologi og skibsbygning.

Danske Maritime glæder sig over aftalen, som er til gavn for de mange danske maritime industrivirksomheder med interesser i det kinesiske marked. Adm. direktør i Danske Maritime Jenny N. Braat udtaler:

“Kina er allerede et meget væsentligt marked for den danske maritime industri, og samarbejdsaftalen er et positivt tiltag, der kan styrke de danske maritime industrivirksomheders muligheder på det kinesiske marked.”. 

Jenny N. Braat fortsætter: “De danske maritime industrivirksomheder er særdeles innovative og samtidig førende inden for grønne maritime løsninger. Vi ved, at Kina meget aktivt prioriterer grøn omstilling, og derfor giver et øget samarbejde mening for begge nationer.” 

Samarbejdsaftalen gælder foreløbig for en toårig periode, hvorefter begge parter kan tage den op til revision. Det første samarbejdsmøde mellem regeringsrepræsentanter fra Danmark og Kina bliver holdt inden for 12 måneder efter underskrivningen, hvor de kan drøfte fremtidige samarbejdsaktiviteter.