Del:

Danske Maritime på Folkemødet

Allinge på Bornholm er i disse dage værtsby for årets helt store politiske fest, Folkemødet. Helt op mod 60.000 mennesker forventes i løbet af Folkemødets fire dage at lægge vejen forbi den store demokratifest, hvor debatter, underholdning og skæve indslag fylder programmet ud over et stort område på den nordbornholmske havneby.

Også Danske Maritime er til stede ved årets Folkemøde. Foreningen har sammen med Danmarks Rederiforening og Danske Havne arrangeret en fælles maritim stand, Det Blå Telt, hvor også flere maritime aktører end de tre organisationer deltager i begivenheder af forskellig art.

“Vi er glade for at være med i Folkemødet sammen med de andre blå organisationer. Tilsammen repræsenterer vi et stort og stærkt erhverv, som gerne skal vokse sig endnu stærkere. Vi har en masse, vi gerne vil drøfte med politikerne her ved Folkemødet – både under de planlagte debatter, men mindst ligeså meget ved at gå rundt og tale med folk på området”, siger adm. direktør i Danske Maritime Jenny N. Braat, og fortsætter: “Vi har også her en unik mulighed for at brede budskabet om en succesfuld branche med gode vækst- og beskæftigelsesmuligheder ud til en bredere kreds”.

Danske Maritime deltager i flere debatter under Folkemødet. Ved Folkemødets begyndelse torsdag eftermiddag deltog Jenny N. Braat i en vækstdebat med blandt andre departementschef i Erhvervs- og Vækstministeriet Michael Dithmer, og i dag er temaer som beskæftigelse og klima på dagsordenen. Ved flere debatter er muligheden for etablering af en maritim montørordning blevet debatteret, og Danske Maritime har med tilfredshed kunnet konstatere, at der er stor politisk velvilje om forslaget.

Aktiviteterne på Folkemødet, og i Det Blå Telt, fortsætter ugen ud – med både debatter og andre aktiviteter af mere festlig karakter. I aften er Danske Maritime sammen med SOK og Naval Team Danmark vært ved en cocktailreception på Forsvarets unikke fleksible støtteskib ABSALON.