Del:

Den europæiske maritime industri er markedsledende

Med en produktionsværdi på mere end 61,8 mia. euro og en markedsandel på 43 % er den europæiske maritime udstyrsindustri globalt markedsledende. Det konkluderer en analyse, som Europa-Kommissionens DG Enterprise and Industry har fået foretaget.

Analysen, som er udarbejdet af BALance Technology Consulting, er baseret på en detaljeret undersøgelse af den europæiske maritime udstyrsindustris aktuelle konkurrencekraft samt fremtidige potentiale og muligheder. Analysen dokumenterer, at den europæiske maritime udstyrsindustri er markedsførende globalt set og beskæftiger tæt på 500.000 personer.

“Analysen bekræfter, at den europæiske maritime industri har en stærk position på verdensmarkedet. Herunder har ikke mindst den danske maritime industri en styrkeposition på det globale marked i kraft af, at vi tilbyder nogle af verdens mest højteknologiske samt klima- og miljøvenlige maritime løsninger.”, udtaler adm. direktør i Danske Maritime Jenny N. Braat.

I analysen er produktionsværdien for den danske maritime udstyrsindustri beregnet til ca. 4,88 mia. euro, mens beskæftigelsen i den danske maritime udstyrsindustri er beregnet til ca. 19.000 personer. Tallet må dog forventes reelt at være noget højere, da man her ikke har inkluderet en række danske maritime leverandører, som er udenlandsk ejet, samt andenhånds maritime leverandører.

Analysen fremhæver 125 toneangivende europæiske maritime udstyrsleverandører, som har været i stand til at modstå finanskrisen og konkurrencepresset ikke mindst fra Asien. Heriblandt er MAN Diesel & Turbo, Alfa Laval Aalborg, Hempel og Viking Life-Saving Equipment. Fælles for disse virksomheder er, at de er særdeles innovative, og at de opererer globalt.

“Vi er glade for, at analysen så tydeligt viser, at en række danske maritime virksomheder er særdeles succesfulde, innovative og markedsledende. Vi skal gerne fastholde og videreudvikle vores stærke position på det globale marked, og i den sammenhæng er det vigtigt, at vi har de rette rammer at operere under. Fra Danske Maritimes side vil vi derfor fortsat arbejde for bedre rammevilkår for de danske maritime industrivirksomheder, så branchen bedst muligt kan udnytte sit potentiale for vækst og øget beskæftigelse.”, siger Jenny N. Braat.

Den europæiske brancheforening for den maritime industri SEA Europe har sammenfattet nogle af hovedkonklusionerne i analysen i en pressemeddelelse, som kan læses her.

Hele analysen findes her.