Del:

Det Blå Danmark afholder vækstdebat til Folkemødet

Regeringens Vækstplan Det Blå Danmark blev lanceret i December 2012. Visionerne var:

  • Danmark skal være Europas maritime centrum
  • Grønne løsninger er fremtiden for Det Blå Danmark
  • Væksten i den maritime klynge skal understøttes af stærke danske kompetencer

Nu er der gået mere end et år siden lanceringen, så spørgsmålene er: hvad er næste sømil for at sikre vækst, og tør politikerne sejle næste sømil? Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen giver som optakt til debatten sit bud på næste politiske tiltag fra ministerens side.

Herefter præsenterer Direktør i Rederiforeningen Anne H. Steffensen, Direktør i Danske Maritime Jenny N. Braat og Sekretariatsleder  i Danske Havne Tom Elmer Christensen hver deres nøglepointer og skarpe synspunkter på, hvad de mener, næste politiske skridt – sømil – skal være for at sikre væksten i Det Blå Danmark. Specielt sættes fokus på, om der er POLITISK MOD til at give de rette rammebetingelser for et af Danmarks største erhverv i vækst.

DET POLITISKE MOD diskuteres i ping-pong med et politikerpanel, bestående af Torsten Schack Pedersen, MF(V), Benny Engelbrecht, MF(S), Nadeem Farooq, MF(RV) og Steen Gade, MF(SF).

Debatten finder sted fredag den 13. juni 2014 kl. 10-11 som en del af Allinge Open, Advice teltet, Linde Plads 1, Allinge.