Del:

Det Blå Danmark melder klar på Folkemødet

 

 

 

 

 

Postbåden Peter er klar i Allinge til at modtage gæster, politikere og repræsentanter for Det Blå Danmark til slagkraftig duel på politik, leg og sang.

Danske Maritime, Danmarks Rederiforening og Danske Havne sætter emner som klima, havvindudbygning, vækst og udenrigspolitik til debat under Folkemødet. Det hele bliver krydret med sjov og underholdning og foregår på Postbåden Peter i Allinge Havn (H8).

Det Blå Danmark står for 25 procent af Danmarks samlede eksport og skaber beskæftigelse til ca. 100.000 mennesker over hele landet. Derfor er det naturligt at bruge Folkemødet til at sætte en række aktuelle og væsentlige emner til debat.

Postbåden Peter vil danne rammen om en række debatter torsdag, fredag og lørdag. Der bliver også budt på underholdning i form af sænke slagskibe med en stribe af toppolitikere, ligesom Søren Pind og Mogens Jensen disker op med sømandsmandsviser fra de store verdenshave torsdag aften.

Danske Maritime: Brug for flere dygtige kolleger

”Vi ser frem til at sætte fokus på eksempelvis uddannelse, hvor vi får brug for endnu flere dygtige kollegaer i de kommende år. Allerede i dag beskæftiger vi mere end 100.000 personer i Det Blå Danmark, og behovet bliver ikke mindre fremadrettet. Noget andet er, at den danske maritime industri er på forkanten med udviklingen inden for eksempelvis grøn skibsfart. Det vil vi også aktivt være med til at debattere på årets folkemøde. Så kom endelig og vær med,” siger adm. direktør i Danske Maritime, Jenny N. Braat.

Danske Havne: Central del af infrastruktur

For Danske Havne skal Folkemødet bl.a. bruges til at sætte fokus på havnenes rolle som en central del af både infrastruktur og maritim udvikling i Danmark.

”Rigtig mange danskere bevæger sig i og omkring vores havne til hverdag, og selv Folkemødet har sågar også en havn som omdrejningspunkt. Derfor er det helt naturligt, at vi bruger muligheden til at få debatteret centrale transportpolitiske emner med blandt andet Hans Christian Schmidt og andre gode kræfter,” siger direktør i Danske Havne, Bjørn B. Christiansen.

Danmarks Rederiforening: Udvikler hele samfundet

Også Danmarks Rederiforening har fokus på vækst og udvikling under Folkemødet.

”Vi repræsenterer Danmarks største eksporterhverv og er optaget af, hvordan vi udvikler ikke kun vores egen branche, men samfundet i det hele taget. Det gør vi bedst, hvis vi er i dialog, så det kommer til at kendetegne både vores seriøse og lidt mindre seriøse events på årets folkemøde,” siger adm. direktør i Danmarks Rederiforening, Anne H. Steffensen.

Det Blå Danmarks arrangementer på Folkemødet er støttet af Den Danske Maritime Fond.