Del:

Det Maritime Hus i Kerteminde – Midtvejskonference 14. september

Åben invitation:

Det er med stor fornøjelse, at Kerteminde Kommune, Odense Katedralskole og Syddansk Universitet indbyder til Midtvejskonference for brobygningsprojektet Det Maritime Hus.

Mandag den 14. september afholdes der midtvejskonference for det gymnasiale brobygningsprojektet Det Maritime Hus, med efterfølgende workshop, hvor den maritime industri inviteres til diskussion om fremtidig rekruttering af kvalificerede arbejdskraft, der efterspørges af branchen.

Midtvejskonference – 08:45 – 13:00
Midtvejskonferencen vil informere samarbejdspartnere, gymnasielærere, rektorer, samt andre involverede om projektets status. Konferencen redegøre for de erfaringer, der hidtil er gjort i projektets første halvdel, og hvordan fremtidige udfordringer kan håndteres. Afslutningsvis diskuteres fremtiden for brobygningsaktiviteter. Se vedhæftede program for yderligere information.

Workshop og temadag- 12.30 – 15.30
Workshoppen formål er at skabe interaktion og konstruktivt samspil mellem uddannelsesinstitutioner og det maritime erhverv. Workshoppen arrangeres i samarbejde med Danske Maritime, Syddansk Universitet (SDU), Odense Katedralskole og Kerteminde Kommune.

Omdrejningspunktet for workshoppen bliver, hvordan det martime erhverv og Syddansk Universitet i fælleskab kan sikre en øget rekruttering til relevante tekniske og naturvidenskabelige uddannelser og dermed sikre den kvalificerede arbejdskraft, som branchen efterspørger.

Arrangementet finder sted
Mandag den 14. september 2015
08.45 – 15.30 i Kerteminde Søsportscenter
Marinavejen 6, 5300 Kerteminde

Baggrund:
Projektet Det Maritime Hus er et 3-årigt projekt, hvor samarbejdsparterne i fælleskab skal skabe attraktive undervisningsformer, som vil inspirere unge til at en søge uddannelse inden for teknik og naturvidenskab.

Det Maritime Hus skal være fundament for stærke faglige tilbud til unge i grundskolen og i gymnasierne og være med til at få flere unge gjort interesserede i de tekniske- og naturvidenskabelige uddannelser. I 2013 er de første 3 uddannelsesforløb for gymnasieskoler blevet afviklet og i 2014 blev der afholdt 4 uddannelsesforløb og der har vist sig en stor efterspørgsel af de udbudte uddannelsesforløb. Endvidere er der stor tilslutning til efterårets 4 uddannelsesforløb.

Det Maritime Hus er en unik mulighed for at få samlet undervisning der kan medvirke til at skoleelever fra hele landet vil kunne få vækket interessen for det maritime erhverv og for at tage en uddannelse inden for de tekniske eller naturvidenskabelige fag.

Kontakt:
Simon Strandskov, simons@biology.sdu.dk Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 6550 4172

Læs mere om Det Maritime Hus i Kerteminde