Del:

Endelig får vi regler om ballastvand med ok’et fra Finland

Danske Maritime glæder sig over, at vi langt om længe har udsigt til internationale regler om ballastvand. Det er godt nyt for den maritime industri og det globale havmiljø.

Danske Maritime er meget tilfreds med, at konventionen om rensning af ballastvand nu træder i kraft. Efter Finlands tiltræden i dag vil konventionen træde i kraft den 8. september 2017.

”Endelig! Efter flere års venten og udskydelse på udskydelse! Danske leverandører af rensningsteknologi er allerede fremme på markedet. De kan nu se frem til, at der i løbet af de kommende seks år skal installeres ballastvandsanlæg på de fleste skibe i verden. Vi kan samtidig forvente, at mange lande, der har tøvet med at tilslutte sig konventionen, nu vil følge efter. Det er en historisk dag for dansk, maritim industri,” siger adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Konventionen har været meget forsinket. Det har gjort det nødvendigt at aftale en ny overgangsordning, hvor der gives frist i konventionens første fem år til at installere og indkøre systemerne.

Der er flere teknologier at vælge i mellem, og de danske produkter spænder over dem alle. Det skulle nu forhåbentlig være sikret, at de investeringer, som danske producenter har gjort i denne teknologi, ikke er spildt.

”Alt i alt er det godt nyt både for havmiljøet og for danske maritime producenter,” siger Jenny N. Braat.

Se pressemeddelelse fra IMO om Finlands ratificering