Del:

Finansieringsportal.dk åbnet som omfattende opslagsværk

Pressemeddelelse fra Danske Maritime:

Med åbningen af Finansieringsportal.dk får danske værfter og leverandører et unikt opslagsværk og en omfattende værktøjskasse online med alt fra standardkontrakter, garantitekster og et overblik over muligheder for finansiering og offentlige ordninger. Med støtte fra Den Danske Maritime Fond har to mand hos Danske Maritime bygget portalen på et år.

Det er intet mindre end den hidtil største samling af dokumenter til at få kontrakter i hus og anden nyttig viden for økonomi- og salgsfolk i den danske maritime industri, som den 12. maj 2015 blev lagt frem til fri anvendelse med lanceringen af Finansieringsportal.dk.

Med støtte fra Den Danske Maritime Fond har tidligere finanschef hos MAN Diesel & Turbo Jørgen Larsen og cand. merc. Tor Hjorth-Falsted i det seneste år brugt hovedparten af deres vågne timer hos Danske Maritime på at udvikle og opbygge denne omfattende finansieringsportal.

“Nu kan også iværksættere samt små og mellemstore virksomheder få del i den enorme viden, som er oparbejdet i de helt store maritime virksomheder. Det er afgørende for den maritime industri, at alle har den bedste adgang til den nyeste viden, når de skal hente kontrakter hjem i konkurrence med leverandører fra hele verden, og der er virkelig mange muligheder for at få finansieret en handel og sikre sig selv, som vi nu lægger åbent frem til alle,” siger adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Portalen giver for eksempel anvisning på, hvordan virksomheden selv kan deltage i finansiering af kundens køb, oplister finansieringskilder, giver forskellige beregningsmodeller, oplister risici for virksomheden, og anviser, hvordan den sikrer sig med konkrete forslag til garantitekster m.v.

Virksomheder, som har testet portalen, udtrykker alle begejstring med det omfattende indhold.

“Vi vil fremover kunne spare en masse tid på at samle information og samtidig undgå at løbe ind i uoverskuelige problemer som følge af, at vi om muligt foretager fejldisponeringer,” siger adm. direktør Kim Diederichsen, Bawat, der har opfundet et nyt system til at rense ballastvand på oceangående skibe.

Danske Maritime lægger op til i den kommende tid at udbygge portalen i samarbejde med forskellige aktører, herunder banker, fonde, offentlige institutioner samt uddannelsessektoren.

Portalen er frit tilgængelig for alle virksomheder. Medlemmer af Danske Maritime har desuden mulighed for at få individuel, finansiel rådgivning.

Herunder er fotos fra åbningen 12. maj 2015, der foregik hos MAN Diesel & Turbo.

Tommy Thomsen, formand for Den Danske Maritime Fond, opfordrede til flere nyttige projekter, som fonden kan støtte.
Jørgen Larsen (t.v.) og Tor Hjorth-Falsted har udviklet finansieringsportalen hos Danske Maritime på blot et år.

 

 

 

 

 

 

 

Erik Sejersen, project & export finance manager, EnergiMidt, roste portalen ved at nævne, at han aldrig har set så meget viden samlet ét sted.
Henrik Pander, sales & project director hos PureteQ, opfordrede kraftigt salgs- og økonomikolleger i den maritime branche til at anvende portalen.