Del:

Fotos fra Danish Maritime Days og åbning af Danish Maritime Fair

Vi har lavet en fotoserie fra den officielle åbning af Danish Maritime Days med fokus på messen Danish Maritime Fair tirsdag den 25. oktober 2016.

Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen talte om, at der vil være udfordringer i de kommende år og ske store forandringer i den maritime industri. Han fastslog, at fremtiden tilhører dem, der kan se forretningsmæssige fordele i ny teknologi.
Royal Danish Navy Band åbnede messen Danish Maritime Fair og marcherede gennem messeområdet, inden de gjorde opstilling på Danske Maritimes store scene, hvor den officielle åbning foregik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sekretariatschef Cecilie Lykkegaard, Danske Maritime, talte blandt andet om de klimaforandringer, som alle, også Det Blå Danmark, må forholde sig til, og som samtidig giver gode muligheder for den danske maritime industri, der plejer at være fremme i skoene, når det gælder nye, innovative løsninger.
De kunne faktisk også synge, mændene og kvinderne fra Royal Danish Navy Band, og de fremførte på Danske Maritimes hovedscene et par friske sange uden akkompagnement fra deres instrumenter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søfartsstyrelsens direktør Andreas Nordseth opfordrede til, at Østersøen omkring de baltiske lande og Danmark blev anvendt som testområde for nye maritime teknologier, inden de skal ud på verdenshavene.
Det officielle Polen var repræsenteret ved Monika Niemiec-Butryn, Deputy Director, Maritime Economy Department, Ministry of Maritime Economy and Inland Navigation.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adm. direktør Jenny N. Braat indledte seminaret med at betone betydningen af et stærkt samarbejde, og at netop Polen og Danmark støtter hinanden godt med forskellige styrker.

 

Flere af Danske Maritimes medlemmer udstillede på messen Danish Maritime Fair. Nedenfor viser vi et udpluk af virksomhederne og fortæller, hvad de satte fokus på.

MAN Diesel & Turbo: Promotion Manager Jan Vinder viste og fortalte om G90-motoren, som er bygget på MARK10-platformen. Den nye platform er ti procent lettere, og motoren er kortere. De første motorer kan være i søen om et par år.
FAYARD: CEO Thomas Andersen havde flere forespørgsler fra skibsejere, der spurgte til, om værftet havde viden og kapacitet til at installere ballastvandsystemer. Hans korte svar var ”Ja, det har vi!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alfa Laval: ”Dagens emne er klart ballastvand, men der bliver også talt om scrubbere til røgrensning”, lød det fra salgschef Jeppe Malmmose (tv) og Jan M. Hansen, projektsalg
Wärtsilä: Tine Bonde, Communication & Branding Coordinator, havde bygget en stand med fokus på tre emner: 4-taktsmotoren Wärtsilä 31, nye pumper fra Wärtsilä Svanehøj og det nye styresystem NACOS fra Wärtsilä Lyngsø Marine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hempel: 650 skibe sejler nu med den biocidholdige silikonebaserede bundmaling, som Hempel har patent på, fortalte Gudmundur Langvik-Valdimarsson, Key Account Manager. Malingen sparer brændstof, og skibene kan ligge stille i længere tid uden at få begroninger på skroget.
ABB: En serviceaftale ’Integrated Operations’ var slagnummeret hos Sales Manager Mikael Kristensen. Fra service- og overvågningsstationer i alle tidszoner kan ABB holde øje med vibrationer, temperaturer og meget andet via følere, og gribe ind, hvis noget ikke er, som det skal være.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DESMI: Chef for globalt salg Lars Munch Antonsen kunne mærke den store interesse for systemer til ballastvand, som DESMI Ocean Guard har specialiseret sig i.
Dagen efter skulle Danske Maritime og foreningens medlemmer holde Danish Maritime Technology Conference i Lokomotivværkstedet, men det var der allerede fod på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om aftenen var der åbningsreception for flere hundrede deltagere i Danish Maritime Forum, Danish Maritime Technology Conference, Fair og andre events på Hotel d’Angleterre. Receptionen var i lighed med 2015 sponseret af Ericsson.

Adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime, talte om at nedbringe den stigende protektionisme og få et frit marked uden forhindringer. Hun talte også om ny teknologi og sikkerhed. For når alt kommer til alt, sagde hun, drejer det sig om menneskeliv.
John Taxgaard, vice president for Ericssons marinedel, slog fast, at han ikke ville tale om effektivisering og optimering i år, men i stedet om fremtiden. Den byder på digitalisering i store mængder, og IoT (Internet of Things) vil få en uset betydning også i det maritime.