Del:

Inspektionsskibsordre glæder Danske Maritime

I går underskrev Forsvaret en kontrakt med Karstensens Skibsværft i Skagen om at bygge det næste inspektionsskib i KNUD RASMUSSEN-klassen. Ordren vækker glæde hos den maritime industris brancheforening Danske Maritime.

“Det er positivt, at Forsvaret har valgt at placere ordren på det nye inspektionsskib hos Karstensens Skibsværft, som både har erfaring med at levere store skibe til Forsvaret, og som har en meget høj kvalitetsstandard”
, siger adm. direktør i Danske Maritime Jenny N. Braat, og fortsætter: “Ordren vil betyde i omegnen af 200 arbejdspladser i Nordjylland, og samtidig vil den bidrage til, at vi bevarer de vigtige skibsbygningskompetencer, vi har i Danmark”.

Ifølge brancheforeningen bør det generelt være en dansk prioritet at bevare skibsbygningskompetencer herhjemme. Ikke alene skaber det arbejdspladser; det sikrer også, at skibene bygges i en kvalitet, der lever op til de høje krav, vi har herhjemme. Når der bygges skibe for Forsvaret, er der desuden nationale sikkerhedshensyn, der taler for at kontrahere med danske værfter.