Del:

MAN Diesel & Turbo åbner motorproduktion og nyt testcenter

MAN Diesel & Turbo genoptager efter flere års pause nu produktionen af skibsmotorer på virksomhedens fabrik i Frederikshavn, hvor virksomheden netop har åbnet et nyt testcenter. Produktionen sker med en nyudviklet højtydende motor, MAN 175D, der især sigter på offshoremarkedet. MAN Diesel & Turo forventer at skabe op til 100 nye arbejdspladser, skriver flere medier.

”Det bliver fantastisk igen at have motorproduktion her i Frederikshavn”, siger Poul Knudsgaard, Vice President og chef for MAN Turbo & Diesel i Frederikshavn, til Maritime Danmark.

De første testmotorer forlader fabrikken i Frederikshavn næste år, mens den egentlige serieproduktion går i gang i 2017.

”Vi har allerede konstateret en stor interesse for de nye motorer”, siger Dr. Uwe Lauber, topchef for MAN Diesel & Turbo.

”Hvis markedet udvikler sig, som vi forventer, vil produktionen af den nye motor kunne skabe op til 100 nye arbejdspladser i Frederikshavn”, siger CEO Uwe Lauber til Maritime Danmark.

MAN har valgt at lægge produktionen af den nye motor i Frederikshavn, fordi fabrikken der, frem til 2013, producerede mindre marinemotorer, og dermed råder over såvel viden som tradition på området.

En yderligere årsag til, at produktionen bliver lagt i Frederikshavn, er, at MAN Diesel & Turbo netop har indviet et nyt 100 millioner kroner dyrt testcenter i Frederikshavn, der gør det muligt at afprøve og videreudvikle motorer under krævende forhold.

MAN Diesel og Turbo besluttede i 2010 at indstille motorproduktionen i Frederikshavn, hvorefter den sidste motor blev leveret fra fabrikken i Frederikshavn i 2013.

Læs nyheden i Maritime Danmark, ShippingWatch og se indslag på TV2 Nord