Del:

Maritime medlemsvirksomheder i alle årets tre vækstkåringer

Tre medlemsvirksomheder er hædret med kåringer som vækstvirksomheder. DESMI er Årets Ejerleder i Nordjylland. Odense Maritime Technology er kåret som årets Entrepreneur of the Year på Fyn og som landsvinder. DASPOS i Herlev optræder på Børsens gazelle-liste i lighed med DESMI.

Flere maritime virksomheder er med i de kåringer, der i disse uger foregår hos de danske landsdækkende aviser og hos de store revisionshuse, heraf tre medlemsvirksomheder.

DESMIs Henrik Sørensen, der er ejer og leder af DESMI A/S, er netop blevet kåret som Årets Ejerleder 2015 i Nordjylland. DESMI optræder også på Børsens liste over gazelle-virksomheder som den 37. hurtigst voksende virksomhed. Ejerlederprisen blev overrakt ved en velbesøgt kåring hos Nykredit i Aalborg, hvor virksomhedsledere fra hele Nordjylland var med til at hylde en dygtig ejerleder, der med fokus på medarbejderudvikling og talent har skabt en unik væksthistorie. Læs mere hos PWC.

Odense Maritime Technology er kåret som årets Entrepreneur of the Year på Fyn og vandt den nationale kategori Globalization ved EY Entrepreneur Of The Year. Virksomheden fik prisen for med succes at omstille og udvikle industriproduktion til ny viden, der hitter på de internationale markeder. OMT er en virksomhed, der fokuserer på at designe skibe til både bulk- og containermarkedet, samt forskellige løsninger til eksisterende skibe, bl.a. ud fra patenter på skrogtyper, skruer mv. Virksomheden og dens adm. direktør og medstifter, Kåre G. Christiansen, blev hyldet ved arrangementer i Odense den 29. oktober 2015 og i København den 26. november 2015. Læs mere hos EY.

DASPOS i Herlev optråder på dagbladet Børsens årlige liste over hurtigstvoksende virksomheder, de såkaldte gazeller. DASPOS er nr. 73 blandt de hurtigstvoksende i Danmark. DASPOS’ olielækagesporingsanlæg kan som noget enestående forudsige risikoen for brand, før den opstår. Det gør det ved at måle på kulbrinter. Virksomheden er vokset voldsomt siden 2011, hvor produktet var klart. DASPOS var i 2012 nomineret til Entrepreneur of the Year. Virksomheden ledes af COO Lars Gerner Lund samt CTO og medstifter Torben Jørgensen. Listen over årets gazeller blev offentliggjort i Børsen den 19. november 2015.