Del:

Møde i den dansk-koreanske Grønne Vækstalliance om skibsfart og offshore

I dag, tirsdag den 22. oktober, afholdes det tredje møde i den dansk-koreanske grønne vækstalliance. Mødet, der har fokus på grøn skibsfart og offshore, er arrangeret i fællesskab af Erhvervs- og Vækstministeriet ved Søfartsstyrelsen, Udenrigsministeriet ved ambassaden i Seoul, Danmarks Rederiforening og Danske Maritime.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt åbnede sammen med den sydkoreanske premierminister Hong-won Chung mødet, der afholdes hos Søfartsstyrelsen.

I mødet deltager en række repræsentanter fra danske og koreanske virksomheder. Danmark og Sydkorea har et tæt samarbejde på det maritime område. I 2012 indgik Danmark og Sydkorea to maritime samarbejdsaftaler. Med disse aftaler blev der lagt op til øget samarbejde på det maritime område, og ved dagens møde udtrykte den sydkoreanske premierminister stor tilfredshed med samarbejdsaftalerne.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt understregede betydningen af Det Blå Danmark, og herunder det meget høje teknologiske niveau, der eksisterer i de danske maritime virksomheder.

Såvel fra dansk som fra koreansk side er der en stærk vilje til samarbejde om grønnere skibe, skibsfart og offshore. Også det arktiske område blev nævnt som et vigtigt fokusområde i fremtiden.

I morgen, onsdag den 23. oktober, er den koreanske delegation inviteret på virksomhedsbesøg hos hhv. A.P. Møller – Mærsk, MAN Diesel & Turbo og FORCE Technology.

Se Søfartsstyrelsens pressemeddelelse om dagens møde her.