Del:

Nabotjek: Ordrer til forsvaret går til nationale værfter

Danske Maritime bekræftes nu af et nabotjek fra Kammeradvokaten i, at trods krav om EU-udbud er skibskontrakter reelt undtaget fra international konkurrence. Det skriver flere medier.

Det halter gevaldigt med reel international konkurrence, når det drejer sig om at vedligeholde militære skibe for milliarder af kroner. Det viser et nabotjek, som Kammeradvokaten har gennemført for Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse, FMI, og offentliggjort på Folketingets hjemmeside.

Ud af 191 tildelte udenlandske kontrakter frem til oktober 2015 blev samtlige kontrakter tildelt nationale værfter af de respektive landes myndigheder, også selv om de formelt blev sendt i EU-udbud. Det samme var tilfældet med 19 danske udbud.
Det er en central oplysning i en langstrakt sag om en kontrakt på vedligehold af forsvarets skibe for op mod 700 millioner kroner. Danske værfter, repræsenteret af Danske Maritime, har reageret voldsomt på, at forsvaret ville sende kontrakten i udbud for ikke at få problemer med EU.

”Dette nabotjek bekræfter, hvad vi hele tiden har sagt. Der er ikke reel konkurrence på denne type opgaver. Blandt andet derfor er det afgørende, at kontrakten bliver hos danske værfter,” siger Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime.

Læs mere på Finans.dk eller Shippingwatch.dk