Del:

Norsk og dansk maritim brancheforening øger tryk på IMO

Torsdag og fredag i denne uge er en delegation på ti personer fra Norge på besøg hos Danske Maritime. Formålet er at finde fælles fodslag i de internationale udfordringer.

Bestyrelserne i de danske og norske maritime brancheforeninger mødes torsdag og fredag hos Danske Maritime i København.
Formålet med mødet er at drøfte de områder, hvor Norge og Danmark kan løfte i flok på det nordiske og internationale område. Danmark og Norge er kendetegnet ved, at den maritime produktion er de højeste målt pr. indbygger i Europa.

”Et helt centralt punkt på dagsorden er, hvordan kan sikre de bedste betingelser for leverandører og producenter af højteknologiske maritime løsninger over for nordiske, europæiske og internationale fora. Her er det særligt vigtigt at øget trykket på IMO, når det gælder beslutninger om ballastvand, svovl m.v., ikke mindst om, hvordan vi sikre en reel håndhævelse af nye regler til gavn for First Movers i industrien,” siger adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime, der er vært for mødet.

Fra Norges maritime brancheforening møder ti personer, herunder formand Kjersti Kleven fra det store norske skibsværft Kleven Værft, og fra Danske Maritime møder blandt andre forenignens formand Thomas S: Knudsen, CEO for MAN Diesel & Turbo i Danmark.