Del:

Nyt fra Danske Maritime – oktober 2014

Leder: Skibe bygges af stærke rammebetingelser
Danmark kan glæde sig over en erhvervs- og vækstminister, som anerkender den maritime industris store betydning for eksport og arbejdspladser, og som vil styrke industrien yderligere. Ministerens vision er god, men industrien har ikke brug for statsstøtte. Det ”eneste”, de danske maritime virksomheder ønsker sig, er samme rammevilkår som konkurrenter i andre lande.

Af Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime 

Læs mere

Af Michael Prehn, underdirektør, Danske Maritime

Endnu en gang dumper det offentlige i indkøbet af skibe til mange millioner kroner.
Naturstyrelsen må annullere et udbud af to supportskibe. Det britiske værft, som tilbød den laveste pris, har ikke teknik til at bygge skibene og kræver flere penge. Nu går udbuddet om. Offentlige skattekroner er spildt. Danske værfter, der havde brugt mange timer på udbuddet, sidder hovedrystende tilbage.

Læs mere

Masser af maritime virksomheder på Danish Maritime Days

Oplev eller genoplev stemningen fra Danish Maritime Days. Se fotos fra Forum og messen.

Over halvdelen af Danske Maritimes medlemmer var repræsenteret på Danish Maritime Days fra 6. – 10. oktober. De fleste medlemsvirksomheder deltog med en stand på messen i Bella Center, mens andre deltog i det internationale maritime topmøde Danish Maritime Forum og andre events rundt om i landet.
Læs mere

International presse på rundtur under Danish Maritime Days
En række internationale journalister var fløjet ind fra nær og fjern for at følge et stramt program rundt i landet under Danish Maritime Days. Se presseturen i fotos.

Journalister fra branchemagasiner over hele verden var inviteret til at beskue den danske maritime industri under Danish Maritime Days. Ugen bød på et stramt program med alt fra besøg på en flådestation, en middag ved siden af verdens største motor til snak om grønne løsninger i Aalborg, Frederikshavn og København samt seminarer, konference, middag på Den Blå Planet og en sejltur i en redningsflåde på Øresund.

Organisationerne og sponsorerne bag presseturene var Danske Maritime, State of Green, Naval Team Denmark, MARCOD, MAN Diesel & Turbo, VIKING Life-Saving Equipment, Hempel, Alfa Laval Aalborg samt Den Danske Maritime Fond.
Læs mere

First Mover-seminar tilløbsstykke under Danish Maritime Days

Mange fandt vej til eftermiddagsseminar i Bella Center. Se fotos med oplægsholderne fra regeringen, industrien, rederier og myndigheder.

Den maritime uge bød blandt andet på et velbesøgt seminar om de udfordringer og muligheder, som foregangsvirksomheder i den maritime industri oplever. Seminaret med titlen “First Movers in Safety, Green Solutions and Technologies. Possibilities and Challenges” blev afholdt torsdag den 9. oktober under Danish Maritime Days.

IMO’s miljøkomite vedtager polarkode og imødekommer First Movers på ballastvand
Polarkodens miljødel er blevet vedtaget, og der tages hensyn til First Movers i ballastvand-konventionen. De var de to mest betydende resultater af mødet i den internationale maritime organisations miljøkomite i London i midten af oktober.

Polarkodens miljømæssige dele blev vedtaget på mødet i IMO’s miljøkomite MEPC i London i forrige uge. Der udestår nu kun den formelle endelige vedtagelse af sikkerhedskravene i sikkerhedskomiteen til november 2014 og den formelle endelige vedtagelse af miljødelen i maj 2015. Koden kan herefter træde i kraft formentlig 1. januar 2017.
Læs mere

Nye medlemmer

Danske Maritime byder velkommen til JB Production A/S og Kjærulf Pedersen A/S, som begge er optaget i Foreningen 1. oktober 2014.