Del:

Nyt fra Danske Maritime – marts 2017

Maritim industri skal genopfinde sig selv

Af Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime 
Læs mere 

Udbudssag om marinefartøjer ikke slut

Læs mere 

Dialogmøde mellem EU og Kina om globale udfordringer

Læs mere 

Virksomhedsbesøg om uddannelser

 

Nyheder

 

Jenny N. Braat: Det blå Danmark kræver innovation

Danmark skal investere i og skabe innovation på den maritime bane, hvis vi vil fastholde vores position som en stor maritim nation. Det kræver uddannelse og ambitioner, skriver Jenny N. Braat, administrerende direktør i Danske Maritime.

Læs debatindlægget på Altinget.dk 

Jobopslag: Danske Maritime søger ny økonom

Ansøgningsfrist er den 12. april 2017. Del gerne stillingsopslaget fra Jobindex.

 

Læs jobopslaget her 

Nyt om medlemmer

VIKING vinder terræn i fortsat vanskeligt marked

VIKING Life-Saving Equipment A/S gennemlever en moderat opbremsning oven på de seneste mange års ubrudte vækst. I et marked præget af fortsat nedgang inden for de to vigtige segmenter, fragtskibe og offshore, nåede omsætningen i 2016 1,858 mia. kr. mod 1,891 mia. kr. året før. Resultatet før skat androg i regnskabsåret 183,5 mio. kr. i forhold til 200,5 mio. kr. i 2015.

Læs mere


VIKING Saatsea introducerer 24/7 ISPS kurser

Nu er der godt nyt til de redere, som satser på at reducere omkostninger og risiko i forbindelse med mandskabstræning. Med det seneste kursusmodul til VIKING Saatsea’s intelligente e-lærings løsning kan besætninger nu gennemføre ISPS træning og certificering hvor som helst og når som helst.

Læs mere

FAYARD fordoblede næsten overskud

FAYARD A/S kom ud af regnskabsåret 2015/2016 (afsluttet 30. september 2016) med en omsætning på cirka 1 mia. kr. samt et resultat på 129 mio. kr. efter skat. I regnskabsåret 2014/2015 var omsætningen på cirka 1,1 mia. kr. og resultatet efter skat på 67 mio. kr.

Læs mere

US Navy bestiller MAN-motorer til 17 skibe

Det amerikanske søværn US Navy bestiller motorer til en serie af 17 nye tankskibe hos MAN Diesel & Turbos amerikanske licenspartner Fairbanks Morse. Den australske flåde har også i marts bestilt motorer fra MAN Diesel & Turbo.
Læs mere
Læs mere

Garvet Mærsk-mand skal sælge MAN Diesels totaktere

Efter 25 år i Mærsk skal Bjarne Foldager nu dirigere salget af MAN Diesel & Turbos totaktere. Mastodonten fra Sydhavnen skal åbne sig mere op mod kunderne.
Læs mere

Alfa Laval har åbnet testcenter

Alfa Laval slog 1. marts 2017 dørene op for verdens største testcenter for miljø- og forbrændingsteknologi til skibe uanset brændstoftype.
Læs mere

DESMI tredobler serviceeffektiviteten

Digitalisering strømliner pumpeproducentens serviceforretning.
Læs mere

Eco-skibe bringer Hans Jensen Lubricators tilbage på nybygningssporet

Skærpet fokus på miljø og reduktion af brændstof i skibsfarten med bl.a. slowsteaming gør, at 100-års jubilaren Hans Jensen Lubricators for alvor vender tilbage til nybygningsmarkedet.
Læs mere

DASPOS og Hirtshals Yard på elitetræning

Det første hold virksomheder er startet i Det Maritime Elitetræningscenter, der er ét af ti udviklingscentre i det nationale Scale-Up initiativ.
Læs mere

Scanel har vind i sejlene

Et blandet år for marine, nedgang i olie, gas og offshore samt vækst i vind opsummerer kort Scanel Internationals år.
Læs mere

Scanel opretter COO-stilling til Gert Balling

Som næste skridt i en planlagt vækststrategi har Scanel International A/S ansat Gert Balling (fhv. direktør Fjord Line) til den nyoprettede stilling Chief Operating Officer samt omstruktureret og forstærket organisationen på tværs. Den nye COO refererer direkte til Scanel CEO Claus Søgaard Poulsen.
Læs mere

Hempel henter erfaren Maersk-mand til ledelsen

Hempel henter fra maj en ny direktør i skikkelse af Michael Hansen, som kommer til fra containerrederiet Maersk Line. Den erfarne Maersk-mand får titel af CCO og kommer til at indgå i Hempels executive management board.
Læs mere

Hempel indvier ny fabrik i Kuwait

Hempel har indviet en ny fabrik i Mina Abdullah i Kuwait. Fabrikken imødekommer den voksende efterspørgsel på Hempels produkter og styrker virksomhedens position som markedsleder i mellemøstregionen.
Læs mere

OMT udvikler fleksibel tørlaster til Kina

Kombineret general cargoskib og bulkcarrier, målrettet kinesiske kunder, følger i kølvandet på det danskudviklede Seahorse-design.
Læs mere

 

Nye medlemmer

Kalender

 

5. april 2017: Danske Maritime holder årsmøde i København. Fortsat enkelte ledige pladser. Se program og tilmelding.

25. april 2017: Danske Maritime inviterer sammen med MARCOD til konference kl.13.30-16.00 om scrubbere og markedsmuligheder i Aalborg. Se program og tilmelding.

25. april 2017: Danske Maritime er vært ved en frokost i Tokyo i Japan. Frokosten afholdes på Den Danske Ambassade med deltagelse af japanske virksomhedsdirektører, Danske Maritimes medlemmer og adm. direktør Jenny N. Braat, erhvervsminister Brian Mikkelsen med delegation samt den danske ambassadør. Danske Maritimes medlemmer har lange traditioner for afsætning på det japanske marked, og denne frokost understreger og vedligeholder det gode forhold imellem landenes industrier og virksomheder.

15-18. juni 2017: Danske Maritime deltager i Folkemødet på Bornholm. Nærmere kommer.

16. november 2017: Danske Maritime, CO-industri og Danmarks Rederiforening afholder maritim konference på Christiansborg. Nærmere kommer.