Del:

Nytænkning giver maritime leverandører globalt forspring

Færger i kulfiberkomposit som et grønt alternativ til traditionelle stålfærger er en af de ting, dansk skibsbyggeri kan bidrage med i fremtidens skibsfart. Det skriver Jyllands-Posten den 7. september i et stort tema om dansk skibsfart i avisens karrieretillæg. En række maritime leverandører og projekter bliver omtalt. Blandt leverandører og værfter, der bliver fremhævet, er Danish Yachts i Skagen, der bygger kompositfærger.MAN Diesel & Turbo, Hempel, Vinking Life-Saving og Alfa Laval nævnes som virksomheder, der er langt fremme på miljøområdet.

På næsten ethvert skib, der sejler rundt i verden, vil du finde elementer, som er produceret i Danmark, fortæller Jenny N. Braat, adm. direktør i Danske Maritime.

“Udfordringen for os er, at kunderne som investerer i disse nye miljørigtige produkter typisk er first movers. Der er mange, som vælger billigere og mindre miljørigtige løsninger. Der er fortsat ikke god kontrol med, hvilke komponenter og hvilket brændstof skibene sejler rundt med. Men hvis denne lovgivning slår kraftigt igennem, vil det betyde rigtig meget for danske virksomheder, som producerer komponenter såvel som miljørigtigt brændstof til skibsfart,” siger hun til avisen.

Projektet Blå INNO+, Den Danske Maritime Fond og MARCOD er desuden nævnt i artiklen, der også kan findes på ShippingWatch.dk.