Del:

PROTEUS-konference

I dag, torsdag den 12. december 2013, blev afslutningskonferencen for PROTEUS-projektet afholdt i Rederiforeningens lokaler i Amaliegade i København.

Konferencen med titlen ‘World-Class Servitisation: Methods, Cases and Partnerships’ er PROTEUS-projektets vigtigste milepæl, og projektets mange resultater blev i dag præsenteret for de ca. 80 konferencedeltagere.

Blandt dagens oplægsholdere var uddannelsesminister Morten Østergaard, som i sin tale understregede Det Blå Danmarks store betydning for Danmark. Han slog samtidig fast, at der er behov for fortsat satsning på maritim forskning, udvikling og innovation, og at det er nødvendigt, at der uddannes tilstrækkeligt med mennesker til såvel de landbaserede som de vandbaserede job i Det Blå Danmark, da vi som nation ikke må miste blå arbejdspladser på grund af manglende arbejds-kraft eller kvalitet.

PROTEUS-projektet har igennem de seneste tre et halvt år fokuseret på det paradigmeskift, hvor virksomheder i stigende grad går fra at skabe et produkt og sælge det til at tilbyde servicepakker, hvor man både leverer produktet og den efterfølgende service, vedligeholdelse og reparation – også betegnet ’servitisation’. Det giver virksomhederne et stærkere produkt og bedre udviklingsmuligheder, mens kunden oplever bedre service og større tryghed ved at investere i produkter, der er skabt ud fra en livstidsbetragtning. Ministeren fremhævede PROTEUS som et godt eksempel på netop det paradigmeskift, de maritime virksomheder står over for.

Dagens konference bød også på en række andre spændende oplæg, herunder fra Rolls Royce, som er nok et af de mest kendte eksempler på succesfuld ’servitisation’.  Ved konferencen blev desuden de fem sidste workbooks i PROTEUS-serien samt et værktøj til PSS-konceptudvikling lanceret og uddelt.