Del:

Regeringen præsenterer udspil til ny beskæftigelsesreform

Regeringen har præsenteret deres udspil til en ny beskæftigelsesreform, “Vejen til varig beskæftigelse – den enkelte i centrum”. Regeringens reformudspil rummer bl.a. følgende elementer:

  • Inden for de første to uger skal ledige til profilafklaringssamtale i a-kassen. Samtidig skal ledige i de første seks måneder have et intensivt kontraktforløb, som indebærer seks samtaler i a-kassen.
  • Aktivering bliver fremrykket til efter seks måneders ledighed.
  • Ledige har fra første ledighedsdag ret til seks ugers jobrettet uddannelse inden for en positivliste.
  • Det bliver muligt for ufaglærte eller ledige med en forældet uddannelse at uddanne sig på 80 % af dagpengesatsen. Det bliver også muligt at låne op til den hidtidige dagpengesats.
  • Regeringen vil indføre et nyt refusionssystem, hvor refusionssatserne for ydelser falder over tid.

Med “Vejen til varig beskæftigelse – den enkelte i centrum” har regeringen præsenteret et udspil til en beskæftigelsesreform, der lægger meget vægt på uddannelse i beskæftigelsessystemet på trods af, at flere analyser viser, at massiv uddannelse i beskæftigelsessystemer er ineffektivt. Den generelle uddannelse skal ske i uddannelsessystemet, hvor uddannelse i beskæftigelsessystemet skal give ledige kompetencer direkte rettet mod job.

“Vejen til varig beskæftigelse – den enkelte i centrum” kan læses her.