Del:

Saddam Husseins luksusskibe – udvidet udstilling

Penge, Pragt og Problemer

Som opfølgning på Værftsmuseets tidligere udstilling om Helsingør Skibsværfts bygning af to luksusskibe til Saddam Hussein kommer nu en udvidelse af udstillingen.

I begyndelsen af 1980´erne byggede Helsingør Værft to pragteksemplarer af skibe til Iraks tidligere diktator Saddam Hussein. For at belyse historien om de problemer der var ved bygningen af skibene samt fortælle om den pragt de blev udstyret med, holdt Værftsmuseet i 2013 en særudstilling, der gav publikum en nærmere indsigt i tilblivelsen af skibene.

Værftsmuseet har sidenhen modtaget flere interessante genstande og oplysninger, som udbygger billedet af de særdeles spektakulære skibe og historien om deres tilblivelse. De nye genstande bliver nu tilgængelige for museets publikum og kan fra medio januar ses sammen med den oprindelige udstilling.

Besøg Værftsmuseet og hør mere om de overdådige skibe, der blev bygget på Helsingør Skibsværft. Skibe der blev udstyret med guldbelagte stikkontakter, luksuriøse soveværelser, svømmebassiner og saloner, alt sammen udført i guld, sølv, mahogni og skudsikkert stål.

Værftsmuseet er den mindste afdeling under Helsingør Kommunes Museer, men museet mangler ikke vedkommende og spændende historier, som fortælles af de tidligere medarbejdere fra Helsingør Skibsværft : Røverhistorier, anekdoter og andre fortællinger om al den pragt og de problemer, der var forbundet med bygningen af de to flydende kostbarheder til Iraks fordums enehersker Saddam Hussein.

Der er gratis adgang til udstillingen, som primært er beregnet for det voksne publikum.

Når Værftsmuseet besøges, hør da også de andre sjove og spændende historier om det nu lukkede Helsingør Skibsværft. Historier, der fortælles levende af de tidligere medarbejdere om dengang, Helsingør Skibsværft var byens største arbejdsplads. Fortællinger, der i sig selv er et besøg værd.

Udstillingen er åben for publikum fra fredag d. 17.01.2014 til 31.08.2014.

Åbningstider: Mandag lukket. Tirsdag til fredag: Klokken 12 – 16. Lørdag: 10 – 14, og søndag: 12 til 16.

Kilde: Helsingør Kommunes Museer