Del:

SEA Europe: 50 procent vækst i skibsværfters ordrebøger frem til juli 2014

Pressemeddelelse fra Danske Maritime:

Årsrapporten fra den europæiske maritime brancheorganisation SEA Europe viser, at ordrebøgerne på europæiske skibsværfter i juli 2014 var vokset med ca. 50 procent i forhold til et år tidligere. Danske Maritime kommer i maj med opdaterede tal.

Den europæiske maritime industri er verdensførende ikke mindst inden for udvikling og produktion af innovativ maritim teknologi. Med en årlig omsætning på over 90 milliarder euro og en beskæftigelse på ca. 500.000 personer er industrien et vigtigt erhverv i Europa.

Det bliver slået fast i årsrapporten, som netop er udkommet, fra den europæiske maritime brancheorganisation SEA Europe. Rapporten fremhæver , at der har været fremgang for europæisk skibsbygning. Det kan bl.a. illustreres ved at ordrebogen i juli 2014 var vokset med ca. 50 procent (målt i CGT) set i forhold til første halvår af 2013. 80 procent af disse nye ordrer var inden for passagerskibe, offshorefartøjer og andre specialskibe.

Danske Maritime sidder i bestyrelsen for SEA Europe og er aktiv i flere arbejdsgrupper, og adm. direktør Jenny N. Braat hæfter sig ved den markante vækst i ordrebøgerne:

”Vi kan også vejre morgenluft hos værfterne og den øvrige maritime industri i Danmark, selv om dele af den maritime industri aktuelt er mærket af usikkerheder på markederne som følge af prisfaldet på olie. Men dønningerne efter finanskrisen er definitivt slut.”

Rapporten fortæller også, at en af SEA Europes vigtigste opgaver i løbet af det seneste år været at sikre en effektiv gennemførelse af LeaderSHIP 2020-strategien. Strategien er blevet udarbejdet i et tæt samarbejde mellem den europæiske maritime industri og Europa-Kommissionen og opridser en række tiltag, der skal fremtidssikre industrien i kølvandet på finanskrisen og i lyset af den stigende konkurrence fra landene i Asien.

Den maritime industri er vigtigere for Danmark end de øvrige EU-lande. En opgørelse, der samler et gennemsnit af tal fra 2006-2010, som Europa-Kommissionen offentliggjorde sidste år, viser, at produktionsværdien pr. indbygger i Danmark er mere end seks gange så høj som for gennemsnittet i de europæiske maritime nationer.

Danske Maritime lægger i disse uger sidste hånd på vores årsberetning, som udkommer i maj med opdaterede markedstal.

Download SEA Europes årsrapport her