Del:

Seminar i Kina om grøn skibsbygning

I forbindelse med det danske statsbesøg i Kina bliver der 28. april 2014 afholdt et seminar i Shanghai om grøn skibsbygning. Danske Maritime har været med til at arrangere seminaret, som har til formål at styrke relationerne og samarbejdet mellem danske og kinesiske maritime virksomheder.

Direktør for Søfartsstyrelsen Andreas Norseth er moderator ved seminaret, hvor en række danske og kinesiske maritime aktører vil være til stede, og hvor flere danske og kinesiske virksomheder vil holde oplæg om mulighederne inden for grøn skibsbygning og skibsfart.

“Der er allerede i dag et betydeligt samarbejde mellem danske producenter af maritimt udstyr og kinesiske værfter. Den danske maritime industri er globalt førende på markedet for grønne maritime løsninger, og i Kina fokuserer man målrettet på grønne maritime fremskridt, hvilket indebærer muligheder for øget handel mellem kinesiske skibsværfter og danske maritime leverandører.”, udtaler adm. direktør i Danske Maritime Jenny N. Braat, og tilføjer: “Ved seminaret den 28. april sætter vi sammen med en række vigtige danske og kinesiske maritime aktører fokus på mulighederne for et konstruktivt og øget samarbejde mellem de to nationer på det maritime område.”

Flere af Danske Maritimes medlemmer deltager aktivt i seminaret, herunder Hempel, der lancerer en ny teknologi for bundmaling på det kinesiske marked. “Hempels nye teknologi for bundmaling giver markante brændstofbesparelser for skibsredere. Teknologien Hempaguard er netop godkendt på det kinesiske marked til kinesiske skibsredere, og et seminar som dette i Shanghai, hvor en række potentielle nøglekunder er inviteret, giver store muligheder for øget eksport for Hempel gruppen.”, udtaler Marketing Director i Hempel Christian Ottesen, som er blandt oplægsholderne ved seminaret den 28. april.

Seminaret er arrangeret i et samarbejde mellem Danske Maritime, Eksportforeningen, Danmarks Rederiforening, Dansk Industri og Eksportrådet.

Programmet for seminaret kan læses her.