Del:

Specialisering sikrer danske værfter god start på 2014

Danske værfter er kommet godt ud af 2013 og første halvår af 2014. Det fremgår af en længere artikel på ShippingWatch.dk. Fem ud af otte skibsværfter har forbedret driftsresultatet i 2013, og tendensen ser ud til at fortsætte, fremgår det.

Karstensens Skibsværft i Skagen fremhæves som et godt eksempel. Adm. direktør Knud D. Karstensen fortæller, at værftet har syv skibe i ordre og dermed har sikret fuld beskæftigelse indtil 2016.

Jenny N. Braat, adm. direktør i Danske Maritime, citeres for, at de danske værfter hver især har fundet deres nicher. Det være sig inden for nybyg af skibe, reparation, fiskeri, offshore osv. Den spredning betyder, at værfterne ikke konkurrerer indbyrdes her i landet, siger hun og fremhæver værfternes kvalitet som et væsentligt konkurrenceparameter.

Danske Maritimes direktør advarer dog mod at tro, at de danske værfter kan hvile på laurbærrene. Hun bemærker, at det fortsat er en udfordring at rekruttere kompetente medarbejdere, og at finansieringen kan være ufordelagtig herhjemme.

Se hele artiklen på ShippingWatch.dk