Del:

Stort maritimt seminar i Sydkorea

Danske Maritime afholder i dag, torsdag den 6. marts, et maritimt seminar i Seoul, Sydkorea, med deltagelse af mere end 100 repræsentanter fra danske og koreanske maritime virksomheder og myndigheder.

Seminaret, som åbnes af handels- og udviklingsminister Mogens Jensen og moderes af direktør for Søfartsstyrelsen Andreas Nordseth, omhandler grønne maritime løsninger og sikkerhed i offshore samt mulighederne for øget samarbejde mellem danske og koreanske maritime virksomheder.

Adm. direktør i Danske Maritime Jenny N. Braat siger om dagens seminar: “De danske maritime industrivirksomheder har en stærk position, når det gælder grønne maritime løsninger og teknologier, og Sydkorea er et særdeles vigtigt marked for disse virksomheder. En række af Danske Maritimes medlemsvirksomheder er til stede i dag, og flere af disse præsenterer deres bud på områder, hvor danske og koreanske virksomheder kan have gavn af et øget samarbejde.”

Fra Danske Maritimes medlemskreds deltager MAN Diesel & Turbo, Hempel, Hans Jensen Lubricators, VIKING Life-Saving Equipment og Lyngsø Marine.

I sin åbningstale pegede handels- og udviklingsminister Mogens Jensen på, at Danmark er en global leder på det maritime område, og at han ser gode muligheder for gensidig læring og øget samarbejde mellem danske og koreanske virksomheder. Også fra koreansk side er der gode forventninger til et øget dansk-koreansk side, og således udtalte Deok Hoon Jang, Manager of Daewoo Shipping & Marine Engineering, at man hos Daewoo ser frem til at styrke det allerede gode samarbejde med danske maritime leverandører.

For deltagerne fra de danske virksomheder er dagens seminar med til at pleje og udvide deres forretningsforbindelser i Korea. Adm. direktør i VIKING Life-Saving Equipment Henrik U. Christensen udtaler: “Korea er et særdeles vigtigt marked for VIKING. Seminaret i dag er en god måde for os at møde vores kunder på og at fastholde og pleje vores netværk i Korea.”

Seminaret er en del af et større erhvervsfremstød i Asien, som Danske Maritimes adm. direktør Jenny N. Braat deltager i. Statsminister Helle Thorning-Schmidt, som deltog i erhvervsfremstødets første dage, skulle oprindeligt have åbnet dagens seminar, men blev forhindret på grund af den aktuelle situation i Ukraine.

Dagens seminar er arrangeret i samarbejde med den danske ambassade i Seoul, Danmarks Rederiforening og Eksportforeningen.

Se programmet for dagens seminar her.