Del:

Styrkelse af de strategiske alliancer med Canada

Danske Maritime og en række af Foreningens medlemmer deltager i disse dage i en delegationsrejse til Halifax og Vancouver i Canada, hvor målet er at styrke eksisterende og skabe nye strategiske forretningsalliancer og -samarbejder mellem Danmark og Canada på det maritime område.

Delegationsrejsen, der finder sted fra den 30. september til den 4. oktober, er planlagt i et samarbejde mellem Eksportrådet, Naval Team Danmark, Danske Maritime og repræsentanter fra de canadiske myndigheder.

Den canadiske ‘National Shipbuilding Procurement Strategy’ (NSP) blev annonceret i juni 2010 og indebærer en langsigtet strategi om at forny Canadas føderale flåde i løbet af de næste 20-30 år. Skibsbygningsstrategien har et samlet budget på 33 mia. canadiske dollars, og fartøjerne i byggeprogrammet skal bygges på to canadiske værfter.

Af de midler, der skal anvendes til fornyelse af flåden, går kun en del til de to nationale skibsværfter. Resten ville strømme til den bredere marine industri, herunder leverandører af udstyr, virksomheder inden for design og projektledelse etc. Dette udgør betydelige markedsmuligheder for danske maritime leverandører, hvilket er en væsentlig baggrund for den danske delegationsrejse til Canada.

Danmark og Canada har igennem de sidste par år samarbejdet med succes, og der er basis for, at samarbejdet kan udvides yderligere. I begyndelsen af 2013 vandt danske OMT en stor kontrakt om designudvikling for otte offshore arktiske patruljebåde til NSP-programmet. Den strategiske alliance vil bygge videre på denne succes og bl.a. via denne delegationsrejse fortsætte med at positionere danske virksomheder, dansk knowhow og dansk innovation til NSP’erne programmet.

Repræsentanter fra virksomhederne Emerson Process Management, Hempel, Karstensens Skibsværft, Lyngsø Marine, OMT og Terma er blandt de danske deltagere i delegationsrejsen.