Hjem > Tema

Tema

Den maritime tænketank og FN’s verdensmål

Den Maritime Tænketanks medlemmer bringer vidt forskellige kompetencer ind i arbejdet med at gøre FN’s verdensmål til en naturlig del af de danske maritime virksomheders hverdag. Arbejdet er nu påbegyndt, og i sidste ende er målet, at Den Maritime Tænketanks arbejde bliver en hjælp for den maritime industri, så den kommer til at stå endnu stærkere på verdensmarkedet.

Nogle maritime virksomheder arbejder allerede fokuseret med verdensmål og bæredygtighed, mens andre virksomheder har brug for at få omsat de store visioner til den hverdag, de befinder sig i. Derfor skal tænketankens arbejde være med til at anskueliggøre, hvordan de danske maritime virksomheder bedst muligt kan bruge verdensmålene i praksis, og hvordan man som virksomhed kan vise, at man arbejder og producerer på en bæredygtig måde. De danske maritime virksomheder er blandt de dygtigste i verden, og målet er også at blive de dygtigste til at føre verdensmålene ud i praksis.

Særligt inden for klima og miljø kan Det Blå Danmark for alvor gøre en forskel, ikke kun i Danmark, men i hele verden. De danske maritime virksomheder lever i høj grad af eksport og har stærke relationer til verden. Med dette initiativ får branchen mulighed for tydeligt at vise, hvordan produktion, bæredygtighed og ansvarlighed kan gå hånd i hånd. I sidste ende kan arbejdet med bæredygtighed også være en løftestang til øget eksport.

Her kan du læse og høre mere om initiativet og medlemmers visioner for arbejdet.

[span class=”st-box”]

 

Tænketank for effektiv brug af verdensmålene

[/span]

 

[span class=”st-box”]

Kom med på Christiansborg

[/span]

 

[span class=”st-box”]

Verdensmål rimer på vækst

[/span]

 

[span class=”st-box”]

 

Mød Den Maritime Tænketank

[/span]

 

[span class=”st-box”]