Udsigt til øget maritim eksport til Indien

Danske Maritime er sammen med maritime virksomheder og energi-, forsynings-, og klimaministeren særligt indbudt i indisk erhvervskonference 10.-13. januar 2017

Eksporten af maritim knowhow og udstyr til Indien står foran betydelig vækst, både inden for det civile og militære område, også selv om Indien er et vanskeligt marked.

Det vurderer adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime, forud for den store investerings- og erhvervskonference, som hun deltager i denne uge sammen med flere maritime virksomheder og energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

”Vi har kompetencer både inden for grøn maritim teknologi til den kommercielle skibsfart og inden for design af moderne krigsskibe, som er det, som Indien særligt efterspørger. Derfor ser vi et øget samarbejde til gavn for begge lande, vel vidende at landet er et vanskeligt marked at trænge ind på,” siger Jenny N. Braat.

Danmark er for første gang partnerland i konferencen Vibrant Gujarat i Ahmedabad, som afholdes hvert andet år, og som ventes at blive den hidtil største med ca. 20 ministerdelegationer. Ud over maritime erhverv vil man fra dansk side præsentere løsninger inden for energi og energieffektivitet, bæredygtig byudvikling, samt landbrug og fødevarer.

Flere danske maritime virksomheder driver forretning i Indien, herunder Hempel, Alfa Laval, DESMI, VIKING Life-Saving Equipment og OMT Blandt deltagerne i den danske erhvervsdelegation er Wärtsilä Lyngø Marine og OMT.

Den indiske regering har tidligere lanceret The Maritime Agenda 2010-2020, som er er en ambitiøs og samlet vision for hele den maritime sektor. Med planen planlægges anvendt 80 milliarder US-dollars til blandt andet at udbygge havne og udvikle shipping- og skibsbygningsindustrien i Indien.

Læs med om besøget på ministeriets hjemmeside.

Besøg konferencens hjemmeside.