Del:

Værfter i Skagen fusionerer

Karstensens Skibsværft A/S og Danish Yachts A/S, der begge er beliggende i Skagen, har besluttet at fusionerer for at give værftsindustrien i Skagen et løft, hvilket blev i en pressemeddelelse af 7. juli 2015:

Danish Yachts A/S (‘Danish Yachts’) har været i familien Sørensens eje siden 2002. I den tid er selskabet undergået væsentlige forandringer, idet værftet har udviklet sig til at være en ledende producent af avancerede lystyacht’s og skibe af kulfiber.

I de senere år har Danish Yachts været ledende inden for udviklingen af den banebrydende Cat-SWATH teknologi og har med succes overført kulfiberteknologi fra superyacht-verdenen til verdenen for kommercielle fartøjer i samarbejde med kunder som Odfjell Wind, Siemens Wind Power, A2SEA og E.ON.

Danish Yachts har udviklet unikke designs og produktionsteknologier og er godt positioneret i forhold til næste fase af sin udvikling. Tiden er kommet, hvor ejerne ønsker at sikre Danish Yachts’s fremtid gennem overdragelse til en forretningspartner med en lang værftshistorie, som også har Skagen by og Skagens udvikling forrest i tankerne.

Derfor ønsker vi at offentliggøre planen om at fusionere Danish Yachts med Karstensens Skibsværft A/S (‘Karstensens’). Det er Karstensens hensigt at bevare de kompetencer, der gennem årene er oparbejdet på Danish Yachts. Disse kompetencer kombineret med de kompetencer, som Karstensens allerede besidder og arbejder med i dag, vil danne grundlag for de aktiviteter, der skal foregå på Danish Yachts’s område.

Disse samlede kompetencer vil blive udviklet og medvirke til den fortsatte udvikling af Skagen. Danish Yachts’s bygninger og anlæg vil hjælpe med tiltrække nye kunder og bidrage til Karstensens fremtidige udvikling og øgede aktiviteter.

I forbindelse med den påtænkte fusion forventes der visse ændringer og omskoling af arbejdsstyrken. Karstensens har imidlertid tillid til, at det på længere sigt vil resultere i øget beskæftigelse og et løft af værftsindustrien i Skagen.

Familien Sørensen vil ophøre med deres aktive involvering i Danish Yachts men vil fortsat følge den fremtidige udvikling. Danish Yachts’ formand, advokat Jens Stadum, vil indtræde i bestyrelsen i Karstensens og vil dermed fortsætte med at arbejde, ikke kun for Danish Yachts, men nu også Karstensens bedste interesser. Danish Yachts A/S navn og brand vil bestå uændret under den nye ejerstruktur.

Kilde: Skagens Avis