Del:

VIKING føjer onboard træning til sin globale sikkerhedsløsning

VIKING føjer onboard træning til sin globale sikkerhedsløsning.

VIKING styrker sin globale sikkerhedspakke til marine- og offshoreindustrien ved at opkøbe en større aktiepost i IT-virksomheden SAATSEA, som udvikler unikke, cloudbaserede trænings- og kompetencestyringssystemer. 

Pressemeddelelse fra VIKING:

Esbjerg, 8. oktober 2013
 – En gruppe IT-iværksættere med baggrund inden for den maritime branche og træning har udviklet et produkt, der har vakt interesse hos den førende leverandør inden for marine- og brandsikkerhed, VIKING Life-Saving Equipment. SAATSEA bliver hermed den seneste tilføjelse til VIKINGs vækststrategi.

SAATSEA, der nu skifter navn til VIKING Saatsea, imødekommer rederiernes og operatørernes behov for løbende uddannelse og træning af deres mandskab ved at tilbyde en kombineret løsning, der styrer planlægning og gennemførelse af onboard træning samt vedligeholdelse af dokumentation. Gennem et onlinebaseret uddannelsessystem kan besætningen gennemføre og registrere modulbaserede teoretiske lektioner og praktiske øvelser, som giver en øjeblikkelig, opdateret kompetencevurdering ved maritime- og offshoreinspektioner – uden administrativt besvær.

Et eksempel er det obligatoriske onboard uddannelsesprogram, der kræves årligt for besætninger på ERRV skibe (Emergency Response and Rescue Vessels). VIKING Saatsea er den første i verden, der tilbyder et system til at håndtere både træning og dokumentation. Den cloudbaserede mobilløsning sikrer, at systemet altid fungerer, selv når skibet ikke har forbindelse til internettet. Informationen opdateres automatisk, når skibet kommer online igen.

Systemet er også designet til at håndtere de kommende krav til genopfriskningstræning indenfor STCW kurser, som alle IMO skibe snart skal kunne dokumentere for alle besætningsmedlemmer.

VIKINGs administrerende direktør, Henrik Uhd Christensen, er begejstret for den nye udvidelse af VIKINGs kundekompetencer og mener, at den passer godt til virksomhedens strategiske prioriteter. “Vi er altid på udkig efter løsninger, der letter arbejdet for vores kunder og samtidig øger sikkerheden om bord på skibene” udtaler han. Med den seneste tilføjelse til vores produktportefølje kan vi potentielt påvirke både kundernes finansielle situation samt sikkerheden positivt. At vi kigger på andre dele af sikkerhedsspektret er helt i tråd med virksomhedens vision: når det kommer til sikkerhed, så tænk VIKING.”.

Gruppen af iværksættere, der står bag det unikke system og alle har en maritim baggrund, er et godt eksempel på det videnbaserede samfund, der for tiden giver næring til Esbjergs status som Danmarks energimetropol. Direktør Kim Baarsøe erkender åbent, at virksomheden allerede tidligt i forløbet har været interesseret i VIKING som et springbræt til at bringe den unge virksomhed et skridt videre.

“Vi er først og fremmest et team af iværksættere. For at komme videre var vi nødt til at finde en partner, hvor vi kunne blive en del af en større løsning,” udtaler han. “For os har VIKING altid skilt sig ud som en virksomhed, der har den globale rækkevidde, vi kunne bruge, samt en helhedsorienteret kvalitetstankegang gennem hele værdikæden. At udvikle vores løsning og sikre at den matcher dette kvalitetsniveau i alle faser af leveringen, er i mine øjne helt afgørende for vores succes.”

Henrik Uhd Christensen er enig: “VIKING Saatsea er en videnbaseret virksomhed, som er helt i tråd med den udvikling, vi har set i VIKING-gruppen. Dette team har en indgående viden om et område, som er vigtigt for vores forretning. De tænker uden for boksen – og de har lavet en virkelig god løsning. Og nu kan vi med VIKINGs brand og globale tilstedeværelse hjælpe VIKING Saatsea ud på et globalt marked langt hurtigere, end det ellers ville være muligt.”

“Vi er desuden glade for at kunne støtte endnu en voksende virksomhed med rødder i Esbjergs dynamiske maritime miljø og offshoremiljø,” tilføjer han.

Om VIKING Saatsea VIKING Saatsea har hovedkontor i Esbjerg og udvikler og leverer maritime kompetencestyrings- og uddannelsessystemer (CMTS), der imødekommer rederiernes og offshoreoperatørernes behov for uddannelse og styring af planlægning og dokumentation. Virksomheden er desuden godkendt til at gennemføre vurderinger om bord på ERRV-fartøjer efter den OPITO-godkendte standard for OODTP.

For yderligere information venligst kontakt:

Lone Aaboe Jessen, Marketing Communications Manager, VIKING Life-Saving Equipment

Tel: +45 7611 8217, e-mail: laj@VIKING-life.com

www.VIKING-life.com, www.VIKINGsafetyshop.com