Del:

VIKING køber dansk joint venture-succes Nadiro

Pressemeddelelse VIKING Life-Saving Equipment A/S fra 21. august 2015:

VIKING Life-Saving Equipment A/S køber joint venture-selskabet Nadiro, som ejes af Mærsk Gruppen og SH Group. Nadiro beskæftiger 15 medarbejdere og har opnået international succes med en unik udløsermekanisme til redningsbåde. Det nye selskab får navnet VIKING Nadiro og styrker VIKING’s position på det globale marked for systemer til redningsbåde.

Nadiro blev etableret i 2009 og er baseret på det innovative produkt Drop-In-Ball™. Virksomheden udsprang af en ambition i Mærsk Gruppen om at styrke sikkerheden på borerigge, og den efterfølgende udviklingsproces resulterede i et produkt, som har forbedret sikkerheden på en række af Mærsks skibe og offshore-enheder – heraf alle nybygninger – og lagt fundamentet til en international, kommerciel succes.

”Drop-In-Ball er et danskudviklet produkt med en unik udløsermekanisme til redningsbåde, som kombineret med VIKING’s globale position inden for maritimt sikkerhedsudstyr rummer store synergier. Som distributør har vi på få år sikret os en større andel af markedet for udskiftning af systemer, og inden for de næste fem år forventer vi at opnå en betydelig del af markedet. Salget i årets første fem måneder er mere end fordoblet i forhold til hele 2013, da markedet for alvor begyndte at rykke”, siger adm. direktør Henrik Uhd Christensen, VIKING Life-Saving Equipment.

Det har været vigtigt for ejerne bag Nadiro at sikre et langsigtet ejerskab, som bedst muligt evner at indfri virksomhedens potentiale, og som samtidig deler Nadiros værdier og danske forankring.

”På blot seks år har Nadiro udviklet sig fra en god idé hos en Mærsk-medarbejder til en virksomhed, som med innovative produkter inden for sikkerhed til søs har skabt et betydeligt kommercielt potentiale. Med indgående kendskab til Nadiros produkter og en stærk markedsposition har vi tiltro til, at VIKING står med de bedste forudsætninger for at videreudvikle virksomheden og indfri dens potentiale,” siger Samir Abboud, bestyrelsesformand og Mærsk-repræsentant i Nadiro, som ejes af Mærsk Gruppen og SH Group.

VIKING har været foretrukken distributør og servicepartner for Nadiros produkter, og distribueret det prisvindende hydrauliske Drop-in-Ball™-system, der blev introduceret i 2013. Systemet gør det muligt for en enkelt person at udløse redningsbåden, hvor traditionelle systemer hidtil har krævet op til tre personer. Systemet opfylder de internationale SOLAS-regler, der kommer til at gælde fra 2019, og som stiller krav om, at skibe har monteret et godkendt LRRS-system (Lifeboat Release and Retrieval Systems).

”Vi har en mission om at beskytte og redde liv i hele verden. Med Nadiro ombord er vi i stand til at tilbyde løsninger af høj kvalitet, så rederier kan leve op til de nye krav inden for området”, siger Henrik Uhd Christensen.

For yderligere information kontakt
Administrerende direktør, Henrik Uhd Christensen, tlf. 76 11 81 00, e-mail huc@VIKING-life.com Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Marketing Communications Manager, Lone Aaboe, tlf. 76 11 82 17, e-mail laj@VIKING-life.com Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Maersk Group Media Relations, Helle Rosendahl, tlf. 33 63 19 33, e-mail Helle.Rosendahl@maersk.com Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Om Nadiro
Nadiro producerer patenterede Drop-In-Ball™ løsninger, der er en unik udløsermekanisme til redningsbåde. Alle systemer lever op til både MED, USCG og NORSOK R-002 standarderne samt EU’s maskindirektiv. Firmaet blev grundlagt i Danmark i 2009 og ejes af Mærsk Gruppen, som er majoritetsaktionær, og SH Group. I 2014 blev Nadiros redningsbådsdivision ”Boat-In-A-Box” solgt til SH Group og skiftede navn til Xervo. Nadiro har hovedkontor i Svendborg og beskæftiger 15 medarbejdere.

Om VIKING
VIKING er globalt markedsledende inden for marinesikkerhed. Firmaet leverer og servicerer sikkerheds-, rednings- og brandbekæmpelsesudstyr til passager- og fragtskibe, offshore-installationer, fiskefartøjer, forsvaret, brandvæsenet og fritidssejlere. VIKING er en privatejet dansk koncern med hovedkontor i Esbjerg, som har fremstillet redningsudstyr siden 1960. Produkterne fremstilles i Danmark, Norge, Bulgarien og Thailand.

VIKING tilbyder et stort udvalg af produktpakker og systemer, der leveres skræddersyet eller som standardprodukter og certificeret efter de seneste krav fra IMO, SOLAS, EU og USCG. Produktprogrammet omfatter chute- og sliskebaserede evakueringssystemer til marine- og offshoreindustrien, redningsflåder, redningsveste, redningsdragter, branddragter, arbejdsdragter, pilotdragter, transportdragter, MOB-både og andet redningsudstyr. VIKING’s skræddersyede Shipowner Agreements tilbyder rederierne at varetage alle aspekter inden for sikkerhedsudstyr og servicering til aftalte, gennemskuelige priser.

Det tætte VIKING-netværk med 2000 ansatte, 70 kontorer, agenter, 270 certificerede servicestationer og lagerpunkter verden over gør VIKING til en global udbyder med tilstedeværelse på alle betydende markeder.
www.VIKING-life.com