Del:

Vilde med bustur til SMM i Hamborg

 

 

 

120 studerende og medarbejdere i maritime virksomheder sagde ja tak til en 1-dags bustur fra Aalborg og København til verdens største maritime messe.

Super spændende! Alle tiders initiativ! Meget nyttigt! De glade kommentarer flød ivrigt fra studerende og medarbejdere fra maritime virksomheder efter en lang, men lærerig 1-dags bustur til SMM i Hamborg, verdens største maritime messe.

En studerende fik tilbudt job efter at have sludret i en times tid på en stand over et glas rødvin. Det kom fuldstændig bag på hende. Andre studerende fik et indblik i den branche, de har mulighed for at vælge. Blandt virksomhederne, hvor flere var små og nystartede, var der hentet dusinvis af visitkort hos potentielle kunder og samarbejdspartnere. Som en sagde: ”Vi fik åbnet øjne for strategiske muligheder, vi ikke selv havde set”.

”Jeg er yderst tilfreds med, at så mange, som ellers næppe ville have mulighed for at besøge messen, tog imod vores tilbud, og oplevede miljøet og dynamikken. Jeg er også glad for, at mange føler, de har haft stor nytte af besøget, både professionelt og socialt,” siger adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Hun ankom til messen dagen før for at deltage i et messebesøg fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og et matchmaking-arrangement med danske og spanske maritime virksomheder.

Fyldte busser og længste frokostkø

Busserne kørte fra Aalborg og København kl.05.00 onsdag morgen den 7. september og var retur lidt før midnat. Danske Maritime og Danish Marine Group var gået sammen om at tilbyde busturen som et gratis arrangement. Virksomheden NSSL Global havde meldt sig som sponsor af croissanter og sandwich, og MAN Diesel & Turbo gav en flaske vand til at slukke tørsten i bussen.

Busserne var fyldte, og fra København måtte antallet af sæder øges ved at benytte en dobbeltdækkerbus.

Vel fremme på messen i Hamborg blev deltagerne ledt til den danske pavillon, hvor over 100 danske maritime virksomheder viste sig frem. Frokosten blev indtaget på den danske pavillon i form af dansk smørrebrød. Det var et tilløbsstykke, messens uden sammenligning mest populære frokost målt på længden af køen.

”Jeg gik rundt med en medstuderende, og da vi havde siddet over et glas rødvin på en stand og sludret med virksomheden en times tid, fik hun tilbudt job, det var ret vildt,” sagde Ditte Wittendorff, der studerer Diplom Maskin på DTU og er i praktisk hos Propulsion Dynamics Inc.
”Vi fik helt tilfældigt talt med folk, som fik åbnet vores øjne for muligheder, vi ikke selv havde tænkt på. Det gav os strategiske input, som vi ikke vidste eksisterede,” lød det fra skibsingeniørerne Martin Simonsen (t.h.) og Thor Andersen, der ejer og driver virksomheden Optimum Voyage.
Jeg fik en masse indsigt i det små, blandt andet om satellitsystemer til vejrdata, og så fik jeg et par byggesæt i reklamegave med hjem til mine to drenge”, fortalte Rudi Mynster, der læser til maskinmester på Maskinmesterskolen i København.

 

 

 

 

 

 

 

 

”Det var langt fra min teoretiske hverdag og meget spændende. Ballastvand fyldte rigtig, rigtig meget. Det var tydeligt, at virksomhederne er parate til den kommende ratificering, så de kan sælge deres systemer,” konstaterede James Dyke, der læser til bachelor på CBS International Shipping and Trade.
”Det var især spændende med den tekniske del, som vi jo ikke ser så meget af i vores studie til daglig. Det er interessant at se, hvordan mange dele i skibe fungerer sammen, og så nåede vi at høre et foredrag om at minimere omkostninger,” sagde Denise Bell Knudsen (t.h.) og Agnieszka Czarkowska, der begge læser International Shipping and Trade på CBS.
”Vi mødte en overvældende velvilje på alle stande, når vi fortalte, at vi kom fra en uddannelsesinstitution. Alle tog sig tid til at tale med os, og det gælder også for vores elever, der oplevede en høj grad af beredvillighed. Det er tydeligt, at virksomhederne godt ved, at der er behov for ny arbejdskraft i de kommende år,” lød det fra underviserne Lars Ole Fredriksen (t.h.) og Hans Georg Tordrup, der havde et hold elever bestående af kommende industriteknikere m.v. med fra NEXT København.