Del:

Wärtsilä på opkøbsjagt i Danmark

Wärtsilä vil være verdens største leverandør af maritim teknologi og har derfor rettet næsen mod opkøb af maritime virksomheder i Danmark. Siden 2002 har selskabet opkøbt fem danske virksomheder og er nu i gang med at overtage Hørsholm-baserede Lyngsø Marine A/S, som producerer elektronisk styring af skibsmotorer.
Det skriver Børsen.

Koncernchef i Wärtsilä, Björn Rosengren, forklarer, at opkøbene skal sikre, at virksomheden løbende styrker produktionsnetværket for at kunne udbyde så mange avancerede skibskomponenter som overhovedet muligt.

“Wärtsilä skal kunne levere næsten alt til nye skibe: motorer, propeller, kontrolsystemer, motorsystemer og meget mere,” siger Rosengren til Børsen.
Overtagelsen af Lyngsø Marine er ifølge koncernchefen er vigtigt skridt for Wärtsilä, der forsøger at bevæge sig opad i high end-markedet for at kunne konkurrere med virksomheder som Siemens, ABB, Kongsberg og General Electric.

“Med opkøbene øges presset imidlertid på den danske ærkekonkurrent MAN Diesel, som er den største aktør på markedet for totaktsmotorer. Wärtsilä vil med et nyoprettet datterselskab udfordre MAN Diesel, og målet er at få fingre i det gigantiske, kinesiske marked. Dem, der kan vinde det kinesiske marked, bliver den dominerende aktør i branchen.

Wärtsilä beskæftiger mere end 17.000 medarbejdere og havde i 2014 en omsætning på mere end 37 mia. kr.