Hjem > Unge i praksis

Unge i praksis

Sine og Isabella hos PP Møbler

Projektet ’Unge i praksis’ skal bidrage til, at flere uddannelsesmotiverede unge vælger en erhvervsuddannelse, så den maritime industri er sikret dygtige faglærte nu og i fremtiden.

Danske Maritime deltager i øjeblikket i UU Danmarks projekt ”Unge i praksis”, som skal bidrage til, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, så den maritime industri har adgang til dygtige faglærte nu og i fremtiden.

Dette skal gøres gennem sammenhængende vejledningsforløb med brobygning på en erhvervsuddannelse og erhvervspraktik i en virksomhed. Projektets målgruppe er 7. klasseelever, da der på nuværende tidspunkt ingen vejledning – og eller karriereaktiviteter er på dette klassetrin. Projektet ønsker, at de unge skal have mulighed for at se, høre og mærke et fag og det faglærte arbejdsliv, så de kan træffe et reflekteret uddannelsesvalg på et oplyst grundlag.

Projektet blev for alvor skudt i gang i marts 2019 med to lokale Kick Off dage i hhv. Øst og Vest, hvor alle projektets parter deltog. Med afsæt i Career education blev der brainstormet og udviklet ift. det sammenhængende vejledningsforløb med indbygget brobygning på en erhvervsuddannelse og erhvervspraktik i en virksomhed.

Eleverne kommer ud i 2-dages brobygning på en erhvervsskole og efterfølgende i 3-dages praktik i en virksomhed.

De første brobygningsforløb blev igangsat i løbet af juni 2019.

Udover Danske Maritime er Dansk Byggeri, Plastindustrien og Kost- og Ernæringsforbundet også en del af projektets partnergruppe.

Læs mere her.