Hjem > Den maritime industri

Den maritime industri

 

Den danske maritime industri er blandt verdens grønneste. Hver dag transporteres millioner af varer, gods og mennesker rundt i verden med skib, og hver dag gør danske klima- og miljøvenlige løsninger en markant forskel for den globale skibsfart

For den globale skibsfart skal være grønnere. Vi skal kunne regne med forsyningssikkerheden ad vandvejene og passe på Danmark. Og vi skal værne om de stærke, danske maritime traditioner.

Derfor spiller den danske maritime industri en central rolle for både Danmark og resten af verdens mulighed for at fremtidssikre skibsfarten. Sammen er vi på en både spændende og krævende rejse, som dag for dag bringer os videre mod en endnu mere klima- og miljøvenlig, moderne og effektiv verdensflåde – både i forhold til civil skibsfart og herhjemme også i forhold til det danske søværn.

Som brancheorganisation for danske leverandører af skibe, skibsdesign, maritimt udstyr, service og bæredygtig genanvendelse arbejder Danske Maritime målrettet på at sikre, at den danske maritime industri kan fortsætte sin mangeårige succes og styrke såvel sin vækst i Danmark som sin globale konkurrenceevne.

I den sammenhæng er innovationskraft afgørende, hvilket gennemsyrer den danske maritime industri med mange højt specialiserede kompetencer.

Vores kunder er rederier og værfter i hele verden, som ønsker danske kvalitetsprodukter og højt dansk serviceniveau. Som kunder er de afhængige af, at vi i den maritime industri leverer nyskabende teknologi. Fællesnævneren i den maritime branche er ønsket om mere bæredygtighed – hånd i hånd med effektivitet og pålidelighed i verdenshandlen samt ved passagertransport og mange andre typer af sejlads.

Vi er ligeledes en del af forsvarsindustrien, hvor den maritime industri spiller en afgørende rolle for Søværnet og bidrager til at sikre sikkerhed, stabilitet og forsyningssikkerhed til Danmark. At bygge militærfartøjer kræver et meget højt kompetenceniveau, og den maritime industri samarbejder med Søværnet om at modernisere og opgradere den danske flåde.