Del:

En 100-årig med mod på fremtiden

Festsalen på Nationalmuseet var fyldt, da Danske Maritime den 25. april 2019 kunne fejre sin 100-årsdag. H.K.H. Prins Joachim, den samlede maritime industri, en lang række samarbejdspartnere og flere politikere var mødt op for at ønske tillykke og høre om fremtidens maritime muligheder.

”Der blev i hvert fald ikke trykket på kedsomhedsknapper i dag,” jokede Jenny N. Braat med henvisning til de knapper, der er placeret rundt om på Nationalmuseet, hvor brancheforeningen Danske Maritime netop har afholdt sit 100-års jubilæum.

Jenny N. Braat byder velkommen til Danske Maritimes 100-års jubilæum

Og dagens program gav da heller ikke de ca. 200 gæster nogen anledning til at kede sig. H.K.H. Prins Joachim åbnede årsdagen med en tale, der ikke lagde skjul på Prinsens store indsigt og interesse i den danske maritime industri. H.K.H. Prins Joachim understregede industriens lange danske traditioner og de mange muligheder, der ligger forude.

Serieiværksætteren Lars Tvede, der fulgte efter, lagde også vægt på muligheder og fortalte om, hvordan han så, at Danmark kunne sikre fremtidens industri ved at underbygge vækstlagets muligheder og rammerne for industrien i det hele taget. Lars Tvede lagde særligt vægt på tre områder, som var nødvendige for at gøre Danmark til en succesfuld iværksætternation, nemlig uddannelse, kapital og regelforenkling.

Serieiværksætter Lars Tvede taler ved Danske Maritimes jubilæum

Dernæst var Steen Hildebrandt, Ph.D. og professor emeritus, inviteret til at tale. Han var omkring FN’s 17 verdensmål. Verdensmål, der ikke blot er vigtige for samfundet at arbejde sammen om at løse, men som også skaber nye muligheder for den maritime industri. Hildebrandt fremhævede, at den maritime industri er både innovativ og omstillingsparat i en grad, der gør den førende inden for flere af de målområder, der skal rykkes på, bl.a. bæredygtighed, klima og udnyttelse af havets ressourcer.

Steen Hillebrandt taler om FN's verdensmål ved Danske Maritimes jubilæum

Efter indlæggene, der skulle inspirere og udfordre industrien, var tre af landets absolutte toppolitikere, Mette Frederiksen (S), Kristian Jensen (V) og Kristian Thulesen Dahl (DF), budt op til politisk diskussion om den maritimes industris placering i den politiske arena. De tre politiske ledere var særdeles veloplagte, og de var alle enige om, at den maritime industri bestemt også vil være relevant for den regering, der kommer til at sidde efter det forestående valg.

Mette Frederiks, Kristian Jensen og Kristian Thulesen Dahl debatterer ved Danske Maritimes jubilæum

Ligeledes kunne den nye formand for Danske Maritime, Bjarne Foldager, som er den øverste chef for MAN Energy Solutions i Danmark, præsenteres. En mand med omfattende viden om den maritime industri og stor erfaring fra Det Blå Danmark. Samtidig takkede Foreningens formand gennem de seneste næsten 10 år, Thomas S. Knudsen, af efter en veludført indsats igennem hele sin formandsperiode.

Bjarne Foldager valgt som ny formand for Danske Maritime

Arrangementet blev efterfulgt af en velbesøgt reception, hvor Danske Maritimes 100-års jubilæum blev markeret på festlig vis. Hele dagen emmede af optimisme og positive fremtidsudsigter for den danske maritime industri og for Danske Maritime.

Så fremtiden ser lys ud for den maritime industri, og dens brancheforening er klar til at tage hul på de næste hundrede år.

— FØLG DANSKE MARITIME PÅ LINKEDIN —

Danske Maritime på LinkedIn