Hjem > Nyheder > Den maritime industri er stærkt repræsenteret på Jyllands største job- og karrieremesse
9. oktober 2024

Den maritime industri er stærkt repræsenteret på Jyllands største job- og karrieremesse

D. 9. og 10. oktober afholdes den store DSE-messe i Gigantium i Aalborg, der arrangeres af De Studerendes Erhvervskontakt. Her kan virksomheder møde ingeniørstuderende og nyuddannede ingeniører for at skabe interesse, og måske endda rekruttere fremtidige medarbejdere. Den maritime industri står naturligvis klar, når dørene til messen åbner, for at præsentere de mange spændende karriere- og jobmuligheder, vores industri har at byde på.

DSE inviterer til to intense dage fyldt med aktivitet på tværs af brancher og virksomheder. Omkring 100 virksomheder og organisationer deltager, og det forventes, at omkring 4.000 studerende og nyuddannede vil lægge vejen forbi.

Danske Maritime ser sammen med en række medlemsvirksomheder frem til at møde de besøgende og udbrede kendskabet til den maritime sektor og de mange spændende muligheder.

Til karrieremessen kan man fra den maritime industri i år møde Svanehøj, Alfa Laval, Teknologisk Institut, Hvide Sande Shipyard, Marineshaft, Hans Jensen Lubricators, MAN Energy Solutions, Sternula, Powercon og OSK Design, hvor Rasmus Byrdal Kjær er Naval Architect, M.Sc, Mechanical Engineer. OSK Design er en af de virksomheder, der håber på at komme hjem med nye medarbejdere:

”Vi deltager på DSE-messen for at møde kommende ingeniører og vise, hvordan skibsbranchen kombinerer teknologi, bæredygtighed og innovation. Som ingeniør i denne branche arbejder man med komplekse, internationale projekter, der har en reel indflydelse på fremtidens transport og miljø. Det er en spændende udfordring, hvor der altid er plads til nytænkning og teknologiske fremskridt,” siger Rasmus Byrdal Kjær.

Udover deltagelse på DSE-messen, arbejder Danske Maritime på flere fronter for at imødegå den alvorlige mangel på ingeniører i branchen. Fokus er både på at få uddannet flere ingeniører, og på at øge bevidstheden om de mange karrieremuligheder i den globalt orienterede maritime industri. Arrangementer som disse er vigtige at deltage i for den maritime industri, da de er med til at synliggøre og skabe opmærksomhed omkring mulighederne i industrien. Det fortæller Susanne Irvang, Uddannelses- og Beskæftigelseschef hos Danske Maritime:

”Tidligere i år fik vi lavet en undersøgelse af Epinion, der viser det store behov for arbejdskraft, den maritime industri står overfor nu og i fremtiden. Vi har kaldt på politisk handling, men som industri er vi også nødt til at være proaktive. Derfor er vi glade for at være en del af DSE og andre initiativer, hvor de unge kan møde vores industri. Vi kan tilbyde de studerende at gøre en forskel ved at arbejde med den grønne omstilling af den globale skibsfart,” siger Susanne Irvang.

Læs mere om