Del:

Bæredygtigt skibsophug og cirkulær økonomi til debat

 

Danske Maritime deltager i dag i workshoppen ”Bæredygtigt skibsophug og cirkulær økonomi i Danmark”. Bag arrangement står CBS Maritime og Blue SDU, og dagens debat drejer sig om, hvordan en god koordineret indsats og stærke rammevilkår kan bidrage til at gøre det rentabelt at ophugge skibe og offshore-konstruktioner på bæredygtig vis, hvor man samtidig sikrer mest mulig genanvendelse af delene.

Cirkulær økonomi fylder meget på den globale dagsorden, og de danske ophugnings- og genanvendelsesvirksomheder er blandt de grønneste i verden. Men der er hård konkurrence på markedet, og derfor er det vigtigt med fælles dansk fodslag, som bakker branchen op, og selvfølgelig samtidig bidrager til de grønne visioner, siger Valdemar Ehlers, teknisk chef hos Danske Maritime og deltager på dagens workshop:

  • Vi er meget langt fremme på dette område i Danmark, hvor flere af vores medlemmer har specialiseret sig i miljørigtig ophugning, og hvor vi samtidig sikrer genbrug af rigtig mange dele. Her i landet er det sat i system, så man kan genanvende en brugt del og få at vide, præcist hvor den stammer fra. Den tryghed er der brug for, hvis andre aktører skal købe brugte dele, og det er en af forudsætningerne for at skabe en velfungerende cirkulær økonomi, siger Valdemar Ehlers.

Workshoppen er startskud på projektet ”Creating Circular Economy Clusters for Sustainable Ship Recycling in Denmark”, som sætter fokus på det samlede potentiale inden for dette område i Det Blå Danmark. Visionen er, at også ophugning bliver til en særlig dansk styrkeposition, ligesom en række andre grene af de maritime erhverv.

Projektet er støttet af Den Danske Maritime Fond.