Del:

Besøg fra portugisiske WestSEA – Viana Shipyard

Der blev præsenteret og drøftet forretnings- og samarbejdsmuligheder, da Danske Maritime den 25.-26. oktober 2017 havde besøg af en erhvervsdelegation fra det portugisiske skibsværft WestSEA – Viana Shipyard. Herudover deltog den portugisiske ambassadør i Danmark, en repræsentant fra Aicep, Portugal Global og flere medlemmer af Danske Maritime i et B2B seminar, som bl.a. bestod af en runde speed-meetings, hvor medlemmerne havde mulighed for at møde repræsentanterne fra West SEA – Viana Shipyard.

Den portugisiske ambassadør var vært ved en middag for deltagerne ved seminaret, og på andendagen besøgte delegationen FORCE Technology og Hempel i Lyngby. Her blev repræsentanterne introduceret for FORCE Technologys testfaciliteter og Hempels udviklingscenter. Besøget af repræsentanterne fra WestSEA forløb meget positivt og skabte grundlag for fortsat dialog om konkrete samarbejdsprojekter.

WestSEA – Viana Shipyard

WestSEA – Viana Shipyard ligger i Viliana do Castelo i det nordlige Portugal tæt på havnebyen Porto. Skibsværftet har faciliteter til at foretage skibsbygning, ombygninger og skibsreparation af enhver type skib op til 37.000 tons. Værftet, som er beliggende på et område på 250.000 m2, har to tørdokke og en samlet årlig produktionskapacitet på 20.000 ton og kan reparere op til 60 skibe årligt. Skibsværftet er en del af Martifer Group, som er en betydelig spiller inden for jern-, aluminium- og metalkonstruktioner samt olie- og gasinfrastruktur og maritim industri.