Del:

Et boost til de maritime uddannelser

Nyt maritimt læringsmiljø indvies i Frederikshavn

De maritime uddannelser får et boost, når det nye skib, eller læringsmiljø, som det reelt er, i morgen bliver indviet på EUC Nord i Frederikshavn. Jenny N. Braat, adm. dir. i Danske Maritime skal forestå dåben.

Selvom mange i den maritime industri arbejder på land, så er det vigtigt, at man i uddannelsesforløbene også får adgang til og mulighed for at teste sin teoretiske viden af og tilegne sig praktiske erfaringer i realistiske omgivelser. Her spiller det nye læringsmiljø en afgørende rolle.

”Jeg glæder mig til at skulle være med til at indvie det nye maritime læringsmiljø. Det er noget, der vil komme den maritime industri i hele landet til gavn, at de unge nu kan uddanne sig i et autentisk miljø som dette. Og at jeg så har fået æren af at være gudmor til skibet og afsløre skibets navn ved ceremonien i morgen, det er jo stort,” forklarer Jenny N. Braat, adm. direktør i Danske Maritime, der repræsenterer den maritime industri i hele landet. En industri, der beskæftiger omkring 40.000 hvoraf små 50 pct. er faglærte inden for fag som de, der bliver udbud på EUC Nord.

Skibet er komplet med styrehus, teknikdæk og maskindæk. Til forskel fra at være på et skib til søs, så kan de unge her cykle på arbejde, og de kan arbejde på dækket uden at skulle trække i regntøjet på årets våde dage, da det er placeret i en værkstedshal på EUC Nord.

”Det giver eleverne autentiske oplevelser. Her bliver de ikke bare sat i et værksted og får en opgave, der har maritim karakter. De får lov at kunne udføre den under forhold, der kommer langt tættere på det at skulle løse komplekse problemer og avancerede opgaver ude på søen. Her er pladsen mere trang og teknikken en helt anden end på land. Det er noget, der for alvor danner eleverne som fagpersoner,” konkluderer Jenny N. Braat.

FOR HOLD DIG OPDATERET – FØLG DANSKE MARITIME PÅ LINKEDIN