Del:

Brian Mikkelsen: Maritim industri skal have de bedste rammevilkår

Dansk maritim industri er en vigtig spiller og med et stort vækstpotentiale i den blå økonomi. Derfor må vi give de bedst mulige rammevilkår, sagde erhvervsminister Brian Mikkelsen på Danske Maritimes årsmøde.

“Jeg føler mig som Det Blå Danmarks minister. Vores maritime rødder knytter os sammen på tværs rundt om i landet.”

Sådan lagde Erhvervsminister Brian Mikkelsen ud i sit indlæg på Danske Maritimes årsmøde den 5. april 2017.

“Jeg vil gerne forkæle industrien, for I repræsenterer en årlig produktionsværdi på 85 mia. kr. og 40.000 arbejdspladser,” fortsatte han på årsmødet, der blev holdt hos MAN Diesel & Turbo i København.

“Det handler om at gribe den digitale begejstring, og i regeringen har vi endda nedsat et disruptionsråd. Digitalisering får en enorm betydning, også for autonome eller førerløse skibe. Der rejser sig enorme muligheder, også for at få job retur fra fx Kina til Danmark,” sagde ministeren.

“Danske maritime virksomheder er klar til at udnytte vækstpotentialet i de nye miljøkrav. Dansk maritim industri er en vigtig spiller, og med et stort vækstpotentiale i den blå økonomi. Derfor må vi give de bedst mulige rammevilkår,” sagde Brian Mikkelsen.

Danske Maritimes årsmøde havde førerløse skibe som tema. De kan blive virkelighed om få år, men der er et væld af yderst komplekse og sammenhængende autonome systemer, som skal opfindes, udvikles, fremstilles, testes, godkendes og installeres, inden skibene lægger fra kaj uden besætning.

På Danske Maritimes årsmøde blev automation og vækst vendt og drejet af tekniske eksperter, myndigheder og folketingspolitikere.

”Den danske maritime industri står over for enorme udfordringer, såvel teknologisk som markedsmæssigt. Vi er vant til at være teknologisk førende i verden, men vi må ikke hvile på laurbærrene. Vi må indse, at alt det kendte i princippet er til diskussion, at alt kan blive udsat for ’disruption’. Først da kan vi for alvor få del i nye vækstmarkeder,” sagde Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Den centrale oplæg på årsmødet bar titlen ’Vores teknologiske fremtid’. Danske Maritime havde inviteret David Guldager til at give det forkromede overblik og udstikke en retning for de teknologier og produkter, der kommer til at forandre verden gennemgribende. David Guldager er kendt som tv-vært og digital redaktør på Go’Morgen Danmark, og han har i årevis arbejdet med at spotte og formidle teknologiske tendenser, både i det brede perspektiv og på produktniveau som gadgets, apps osv.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen holdt et indlæg om regeringens politik for den maritime industri. Dernæst fortalte Søfartsstyrelsens direktør Andreas Nordseth om autonome systemer set fra et myndighedsperspektiv. Senior Project manager, John Koch Nielsen, FORCE Technology, belyste, hvor tæt vi er på førerløse skibe, og Vice President Lars Skytte Jørgensen, Product Centre Boilers, Alfa Laval, satte fokus på nye miljøkrav, som er et andet aktuelt vækstområde.

Årsmødet sluttede med en livlig debat mellem folketingspolitikerne Bjarne Laustsen (S), Martin Lidegaard (R) og Torsten Schack Pedersen (V).

Se fotos fra årsmødet på http://danskemaritime.carstenlundager.dk/#!album-1483

Se alle nyheder på LinkedIn fra årsmødet på https://www.linkedin.com/company/danske-maritime