Hjem > Nyheder > Coronapas – hvad gælder?
18. januar 2022

Coronapas – hvad gælder?

Det har vakt undren og været genstand for forvirring, at gyldigheden af det danske og det europæiske corona-pas er forskellige. Mange af os nu er vant til, at både den danske og det europæiske corona-pas er let tilgængelige i en app på telefonen, men det skaber det forvirring og usikkerhed, at gyldigheden for de to typer corona-pas ikke er den samme.

Danske Maritime skal derfor præcisere, at reglerne pr. 18. januar 2022 er som følger:

Gyldigheden på det danske corona-pas er således:

Med første dosis: Gyldigt fra 14 dage efter og op til 42 dage efter første stik.

Med 2 doser: Gyldigt umiddelbart efter vaccination med 2. dosis og udløber efter fem måneder.

Med 3 doser: Gyldigt umiddelbart efter vaccination. Gyldigheden efter 3. dosis er ved at blive fastsat af myndighederne.

Yderligere information om de danske regler: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/coronapas

 

Gyldigheden på det europæiske corona-pas er således:

Med gennemført primært vaccinationsforløb: 9 måneder

Yderligere information om de europæiske regler: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_da

Det europæiske coronapas giver følgelig adgang til indrejse i Danmark i en vis periode også efter at et dansk coronapas måtte være udløbet. Derudover kan det være forskelligt, hvad de to pas giver adgang til internt i Danmark eller andet EU land. Det anbefales derfor at holde sig revaccineret for lettest mulige rejsevilkår.

Danske Maritime gør opmærksom på, at reglerne kan blive ændret med kort varsel. Danske Maritime arbejder i sin kontakt med myndigheder i Danmark og EU for, at regler for erhvervsrejser skal være så simple og stabile som muligt.

 

Læs mere om