Del:

Danske Maritime afslutter tredje og sidste innovation camp

Vinderholdet innovation camp 3 i Slagelse ZBC - Stolthed i Erhvervsuddannelserne

I sidste uge løb den sidste af de tre maritime innovation camps, der var planlagt i forbindelse med projektet Stolthed i Erhvervsuddannelserne, af stablen. Også her blev der kåret en vindergruppe blandt eleverne.

I løbet af de tre dage var mange gode ideer oppe at vende i forbindelse med innovation camp’en, hvor de studerende fra erhvervsskolen ZBC blev udfordret på tværfagligt samarbejde og innovation.

Exilator havde på førstedagen præsenteret en case, som de ønskede, at de unge, der var EUD- og EUX-elever fra hhv. smede- , elektriker- , industritekniker- og automatikteknikeruddannelserne, skulle arbejde med.

Opgaven lød på at optimere Exilators eksisterende filterløsning og samtidig have fokus på, hvordan netop deres løsning kunne skabe forøget værdi til virksomheden.
I vindergruppen var man kommet vidt omkring i dagene op til finalen. Det bar løsningsforslaget da også tydeligt præg af, idet eleverne havde tænkt både designoptimering og automatisering af processer ind. Og deres pitch var da også klart: Med denne løsning kan den eksisterende løsning optimere filteret med hele 125 pct.

Der blev uddelt diplomer til vindergruppen, som ses på billedet, og til alle de deltagende elever.

”Det har været en stor fornøjelse at være ude blandt de unge på erhvervsuddannelserne både i Slagelse, Svendborg og Frederikshavn. Det er tydeligt at se, at der blandt eleverne på erhvervsskolerne spirer en faglig stolthed, som vi kun kan håbe, at vi har givet ekstra næring ved at afholde disse camps. Vi håber også, at vi har udfordret deres faglighed og samarbejdsevner på tværs af fag,” fortæller Cecilie Lykkegaard, underdirektør i Danske Maritime.

De tre Innovation Camps blev afholdt af Danske Maritime i samarbejde med lokale maritime aktører, virksomheder og uddannelsesinstitutioner som en del af projektet ’Stolthed i Erhvervsuddannelserne’.

Projektet ’Stolthed i Erhvervsuddannelserne’ gennemføres i samarbejde med Nationalt Center for Erhvervspædagogik (NCE), der er en del af Københavns Professionshøjskole og projektet støttes af Nordea-fonden.

På billedet
Cecilie Lykkegaard, underdirektør i Danske Maritime, deler diplomer ud til det vindende hold på den sidste af tre innovation camps (fra venstre ses Cecilie Lykkegaard, Emil N. Pedersen, industriteknikerlærling, Mathias Møller, elektrikerlærling, Christian B. Larsen, industriteknikerlærling, Lasse Kofoed, automatiklærling og Joachim Mark Specht, industriteknikerlærling).

Har I yderligere spørgsmål?
Cecilie Lykkegaard, underdirektør Danske Maritime
cl@danskemaritime.dk | 31608591