Del:

Kom til debatmøde i dag kl.16.00 om regeringens maritime vækststrategi

Mandag 22. januar 2018 kl.16.00 inviterer Danske Rederier og Danske Maritime til gå-hjem-møde for at udlægge og drøfte regeringens nye vækststrategi for Det Blå Danmark, som erhvervsminister Brian Mikkelsen præsenterer tidligere samme dag. Den maritime industri håber, at strategien har fokus på innovation, finansiering og kompetencer.

Regeringens vækststrategi for Det Blå Danmark bliver fremlagt af erhvervsminister Brian Mikkelsen mandag 22. januar 2018. Samme efterdag inviterer Danske Rederier og Danske Maritime til gå-hjem-møde i København, hvor strategien bliver udlagt og drøftet af flere deltagere i regeringens vækstteam for Det Blå Danmark.

Thomas S. Knudsen: Montørordning er godt, men mere fokus på innovation og finansiering

”Vi har på den maritime industris vegne med glæde set, at regeringen allerede har taget handling på flere af anbefalingerne, for eksempel om en maritim montørordning, som der før jul blev indgået en politisk aftale om i finansloven. Derudover er det vigtigt at have fokus på maritim innovation og konkurrencedygtig finansiering,” siger Thomas S. Knudsen, adm. direktør for MAN Diesel & Turbo samt formand for Danske Maritime.

Han repræsenterede sammen med direktør Christina Ørskov, Orskov Yard, den maritime industri i vækstteamet, der fremlagde sine anbefalinger i april sidste år.

Christina Ørskov: Fokus på kompetencer og vigtigt med konkrete tiltag

” Vi er naturligvis spændte på at se, hvordan anbefalingerne fra regeringens vækstteam bliver indarbejdet i den nye langsigtede strategi for Det Blå Danmark, herunder hvordan man vil styrke og udvikle kompetencerne. Der skal skrues på flere rammevilkår, hvis vi som en yderst job- og eksporttung industri skal konkurrere på lige vilkår med de andre lande, vi sammenligner os med. Det er vigtigt, at vi nu ser konkrete tiltag, som kan styrke den danske maritime industri,” siger Christina Ørskov.

Gå-hjem-møde bliver indledt med et oplæg af Søfartsstyrelsens direktør Andreas Nordseth, der udlægger og forklarer indholdet i regeringens strategi. Andreas Nordseth var selv medlem af vækstteamet.

Debat om strategien med repræsentanter fra rederier og den maritime industri

Dernæst er der debat om strategien mellem Thomas S. Knudsen, formand for Danske Maritime, og Niels Smedegaard, CEO i DFDS og næstformand i Danske Rederier.

Til slut samler de to brancheforeningers adm. direktører, Anne H. Steffensen fra Danske Rederier og Jenny N. Braat fra Danske Maritime, op på debatten, inden der serveres en forfriskning.

Tilmelding og program

Mødet finder sted kl.16.00 – 17.00 hos Danske Rederier, Amaliegade 33, København. Se program og foretag tilmelding til mødet, der er er gratis, her: www.danishshipping.nemtilmeld.dk/45/

Tidspunktet er rettet, har tidligere været 15.00, men det er kl.16.00.