Del:

EU-projektet ECOPRODIGI skal skabe miljøvenlige skibe gennem digitalisering

Danske Maritime er blevet partner i det nye, ambitiøse ECOPRODIGI-projekt med industrien og universiteter i Østersøregionen.

Danske Maritime deltager i et nyt, ambitiøst projekt med fokus på øget miljøeffektivitet i den maritime sektor i Østersøen gennem digitale løsninger. ECOPRODIGI-projektet kickstarter et unikt samarbejde mellem forskningsorganisationer og branchen for at skabe og teste digitale løsninger, der øger miljøeffektiviteten i hele livscyklussen for et fartøj. I sidste ende understøtter ECOPRODIGI Østersøregionen i at blive førende inden for digitalisering og bæredygtighed for skibsteknologi.

ECOPRODIGI fokuserer på at skabe og teste digitale løsninger til monitorering af fartøjers effektivitet, optimering af lasteoperationer samt optimering af processer på værfter. Ud over de digitale løsninger vil ECOPRODIGI bl.a. producere en køreplan for digitalisering af maritime sektorer samt forberede politiske anbefalinger til myndighederne. Desuden vil projektet udforme og teste programmer for værfters produktionsprocesser samt organisere offentlige tiltag til understøttelse af netværk inden for den maritime sektor.

Danske Maritimes rolle i ECOPRODIGI omfatter samarbejde og formidling ift. danske partnere
“Vi ser frem til – sammen med projektorganisationen og medlemsvirksomheder – at deltage i dette spændende projekt, som kan få stor betydning for såvel landene omkring Østersøen generelt samt specifikt for den maritime industri, der skal udvikle og levere løsningerne. Vi glæder os til at byde ind med kompetencer samt at drage nytte af projektets resultater,” siger teknisk chef Valdemar Ehlers, Danske Maritime.

De danske partnere i projektet er foruden Danske Maritime følgende: Aalborg Universitet, J. Lauritzen, Vessel Performance Solutions, DFDS, Syddansk Universitet, Færgesekretariatet, Kockumation, Logimatic, SIMAC og OSK-ShipTech.

ECOPRODIGI-projektet har modtaget mere end tre millioner euro fra programmet Interreg Baltic Sea Region. Med partnernes egne bidrag er projektets samlede budget 4,2 millioner euro. Projektet ledes af Åbo Universitet, Finland, og projektets varighed er tre år. Projektets resultater, nyheder og åbne arrangementer meddeles på www.ecoprodigi.eu  og på Twitter, @ECOPRODIGI_BSR.

Læs dansk omtale af projektet: 
ShippingWatch 8. november 2017: Danske shippingselskaber med i stort EU-projekt om digitalisering
S
øfart 8. november 2017: Dansk bidrag til maritim digitalisering i Østersøen