Del:

Fire glade dage på Folkemødet

Det var fire glade dage på Bornholm, da Det Blå Danmark i skikkelse af Danske Havne, Danske Rederier og Danske Maritime igen i år indtog Folkemødet ombord på Postbåden Peter i Allinge Havn.

Fra torsdag til søndag var Postbåden – og kajen foran båden – fyldt med glade mennesker til de mange events. For Det Blå Danmarks vedkommende blev Folkemødet indledt med en frokost til søs for særligt inviterede. Solen stod højt på en blå himmel, da blandt andre den amerikanske ambassadør Carla Sands stævnede ud sammen med de godt 50 øvrige gæster ombord på Postbåden Peter.


Foto: Carla Sands ombord på Postbåden Peter torsdag den 14. juni.

Senere samme dag satte Postbåden scenen for en snak mellem udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og adm. direktør Anne H. Steffensen, Danske Rederier, hvor ministerens maritime værktøjskasse blev gennemgået.


Foto: Anders Samuelsen talte om sin politik på det maritime område, da han gæstede Postbåden Peter under Folkemødet.

Herefter stod den på sænke slagskibe mellem Søren Pape Poulsen(KF) og Morten Østergaard (R). Det blev Søren Pape Poulsen, der løb af med den stolte sejr.

Fredag blev indledt med en debat om havvind, og senere sammen dag var der fint besøg på båden, da selveste H.K.H. Prins Joachim gæstede Postbåden til en dialog om blå vækst og verdensmålene med adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime, Vice-CEO Claus V. Hemmingsen, A. P. Moller-Maersk, og vicedirektør Tore Duvold, Innovationsfonden. Prinsen var i fin form, da han med glimt i øjet og god indsigt i de maritime erhverv slog fast, at vi i Danmark har alle de rigtige forudsætninger for at gribe de maritime vækstmuligheder.


Foto: H.K.H. Prins Joachim ombord på Postbåden Peter til en maritim dialog med bl.a. adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Fredag aften stod den på sømandsviser, da tidligere minister Søren Pind (V) og Mogens Jensen (S) – akkompagneret af Pelle Voigt – indtog scenen ombord på Postbåden til et brag af en sangfest. Såvel Postbåden som kajen var stuvende fuld af mennesker, som vuggede og skrålede med til de mange velkendte sømandsviser.


Foto: Søren Pind og Mogens Jensen gav den igen i år gas som sangstjerner ombord på Postbåden Peter.


Foto: Postbåden Peter og kajen foran båden var fyldt til bristepunktet under fredagens sømandsviser.

Også lørdag var en festlig dag ombord på den gode postbåd, som bl.a. satte scenen for endnu en omgang sænke slagskibe – denne gang mellem erhvervsminister Brian Mikkelsen (KF) og Morten Bødskov (S).

Herefter dannede postbåden rammen om en livlig debat om ligestilling i en mandsdomineret branche. Med i debatten var ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V), næstformand Nanna Højlund, LO, adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime og adm. direktør Anne H. Steffensen, Danske Rederier.


Foto: Præmieoverrækkelse på Postbåden lørdag aften – Kim Vilfort og co. sejrede igen i år.

Senere samme dag dannede Postbåden Peter rammen om præmieoverrækkelsen i forbindelse med dette års asylligafodboldkampe, hvor asylmodtagere, politikere og tidligere EM-stjerner dystede mod hinanden. Præmieoverrækkelsen blev efterfulgt af en blå netværkslounge, hvor Danske Havne, Danske Rederier og Danske Maritime bød på livejazz og kolde fadøl ombord på Postbåden Peter.

Søndag sluttede Det Blå Danmark Folkemødet 2018 af med en folkelig sejlads ved Allinges Kyst. Med ombord var en repræsentant fra Frømandskorpset, som undervejs på sejlturen fortalte om deres vigtige arbejde ved Afrikas kyst. Som altid trak sejlturen mange interesserede gæster til.

Det Blå Danmarks deltagelse i Folkemødet 2018 var støttet af Den Danske Maritime Fond.