Del:

Første af tre maritime innovationcamps afholdt med succes – lappeløsning vinder!

Stolthed i erhvervsuddannelserne

18 elever dystede om at skabe innovative, maritime løsninger på cases udarbejdet af lokale repræsentanter fra den maritime industri og de lokale uddannelsesinstitutioner i Nordjylland, da der blev afholdt innovationcamp som del af projektet Stolthed i Erhvervsuddannelserne

18 unge maritime håndværkere fik mulighed for at give den innovativt gas under den tredages innovationscamp, som blev afholdt på EUC Nord. Campen er arrangeret af Danske Maritime i fællesskab med EUC Nord. De nordjyske maritime virksomheder Vestergaard Marine Service (VMS) og MAN Energy Solutions havde opstillet to cases, som de fire hold kunne vælge mellem.

’Lappeløsning’ vandt
Holdene bestod af elever fra forskellige erhvervsuddannelser, der derfor kunne byde ind med særlige kompetencer, så holdene kom vidt omkring i deres søgen efter en god løsning. Man blev hjulpet på vej af faglærere og foredrag om innovationsprocessen, hvilket gav dem indblik i, hvor vigtigt det er at være åben over for nye ideer. Onsdag kl. 12 præsenterede de unge deres løsninger, efter tre dages dyb koncentration og hårdt arbejde. Holdet, der kunne fejre sejren, vandt med en innovativ lappeløsning. De havde nemlig lavet en mekanisk anordning, der kan lappe anlægsfladen på et topstykke.

Dansk arbejdskraft i høj kurs
Formålet med innovationscampen er at gøre eleverne klar til at imødekomme de krav, de maritime virksomheder kræver af deres lærlinge. Innovation, samarbejde og løsningsorientering er højt på ønskesedlen, da konkurrencen med Østeuropa og Asien bliver hårdere og hårdere. Dansk arbejdskraft er stadig i høj kurs, og det skal innovationscampen sikre, at den også bliver i fremtiden.

”Campen har været med til at knytte elever, maritime virksomheder og skoler tættere på hinanden, og engagementet fra deltagerne har været helt overvældende. Eleverne har både knoklet og haft det sjovt, mens de har samarbejdet på tværs af fagligheder,” konkluderer Cecilie Lykkegaard, der er underdirektør i Danske Maritime.

Campen var et led i projektet Stolthed i Erhvervsuddannelserne, som Danske Maritime og Nationalt Center for Erhvervspædagogik (en del af Københavns Professionshøjskole) står bag. Projektet er støttet af Nordea-fonden. I løbet af de næste måneder skal tilsvarende camps gennemføres af Danske Maritime på erhvervsskolerne ZBC i Slagelse og Svendborg Erhvervsskole i Svendborg.